Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Súdwest-Fryslân

Door middel van een alarmsysteem in Súdwest-Fryslân kan je met een gerust hart de deur uit. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij water (lekkage), brand en gas. Met onze speciale keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Súdwest-Fryslân en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-sudwest-fryslan

Alarminstallatie Súdwest-Fryslân installeren

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator analyseert de situatie en neemt direct contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Súdwest-Fryslân? In het gedeelte hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Loop eens een rondje door de woning en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke toegangsplekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld huisalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit allerlei alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Súdwest-Fryslân.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen binnen een korte periode. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Súdwest-Fryslân?

Krijg verschillende offertes van bedrijven uit de regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel detectoren en sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Houd in acht dat batterijen leeg kunnen raken en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot wel €2000,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 oplopend tot €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Súdwest-Fryslân.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Súdwest-Fryslân (juni 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In dit overzicht bekijk je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Súdwest-Fryslân. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Convex en Interlogix. Of zoek door naar bedrijven en installateurs in Waadhoeke, Harlingen, De Fryske Marren en Weststellingwerf.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Súdwest-Fryslân te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Brandbeveiliging.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Súdwest-Fryslân vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, TP-Link, D-Link, Somfy, Bosch + Netamo, Eve, Arlo, Eufy, Yale.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Súdwest-Fryslân?

De kosten van een goed alarmsysteem in Súdwest-Fryslân voor thuis liggen je tussen de €425,00 en €1325,00. De offerteprijs wordt berekend a.d.h.v. het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van de woning en het onderhoudscontract.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een alarmsysteem met meldkamer abonnement komen uit tussen de €15,00 en €52,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, lichtalarm, SMS, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per unit. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €600,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Súdwest-Fryslân.


Postcodegebied: 8749, 8751

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie