Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Smallebrugge

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Smallebrugge beveilig je jouw woning tegen inbrekers. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Daarbij stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze keuzehulp lees je praktische details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de kosten van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bekijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Smallebrugge en vind je slimme tips tegen inbraak.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-smallebrugge

Alarminstallatie Smallebrugge laten aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering wordt het alarm getriggerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Steeds vaker is jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Smallebrugge? In het stukje hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op basis daarvan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn allerlei alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor E-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Smallebrugge en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De vakman laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Smallebrugge?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Daarnaast start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Als laatste kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat batterijen op kunnen raken en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot +/- €1450,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1250,00 tot €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2000,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder lees je meer over veilig wonen in Smallebrugge.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een ID, tag, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Smallebrugge (april 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Smallebrugge. Zij kunnen je helpen met merken zoals Olympia en Holland Safety. Je bekijkt hier ook installatiebedrijven en leveranciers in Indijk, Ypecolsga, Woudsend en Terkaple.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Smallebrugge te beperken. Of klik door voor meer informatie over Alarmlicht.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Koop anti-inbraakfolie en breng dit aan op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Smallebrugge vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die veel expertise hebben rondom het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze aanbieders helpen jou met een intelligente alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Regelmatig kunnen ze jou ook helpen met rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en EZVIZ, Somfy, Foscam, Bosch, TP-Link of Eve, Eufy, Netamo, Hombli, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Smallebrugge?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Smallebrugge voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €575,00 en €1000,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type installatie, extra opties zoals een beveiligingscamera of rookmelder, de grootte van het huis, en garantietermijn.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij brand, inbraak of glasbreuk wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er rondom het huis gebeurt en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. Een professional zoekt meteen contact met de bewoners bij een overval, inbraak of brand Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en +/- €40,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, SMS, lichtalarm, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een bekabelde analoge camera vanaf €200,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Smallebrugge.


Postcodegebied: 8552

Plaats een reactie