Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Woudsend

Met een alarmsysteem in Woudsend beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, beperkt de eventuele schade en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Eveneens signaleert een huisalarm ook bij brand of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij populaire details over de beschikbare systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Woudsend en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-woudsend

Alarminstallatie Woudsend laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektrisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Als extra optie is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Woudsend? In het onderstaande stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en check op welke plekken de risico’s het grootst zijn. Op die manier weet je welke toegangsplekken gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Populaire keuze zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld huisalarm wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, E-mail, SMS, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met een speciale meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en kies wat je wilt laten installeren. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Woudsend en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Woudsend?

Vergelijk kosten en voorwaarden van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Súdwest-Fryslân houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Eveneens dien je een keuze te maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarieven inclusief installatie: €1150,00 tot €1950,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze componenten.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1600,00 tot en met €2000,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Woudsend.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Woudsend (juni 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Woudsend. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Alarmtech en Effeff. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Smallebrugge, Indijk, Terkaple en Akmarijp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt de kans wel verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Woudsend te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Woudsend vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarmen en bewakingscamera’s. Deze leveranciers bieden een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Brandbeveiliging, bewegingsmelders en camera’s gemakkelijk toevoegen.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, D-Link, Bosch, Somfy, EZVIZ + Netamo, Eufy, Yale, Eve, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Woudsend?

De kosten van een goed alarmsysteem in Woudsend voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1050,00. De daadwerkelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of rookmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit analyseert een operator wat de actuele status is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een expert zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €47,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij een signalering krijg je direct een melding. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS, e-mail. Bij een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €275,00 per unit. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €600,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Woudsend.


Postcodegebied: 8550, 8551

Plaats een reactie