Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Bouwkundige beveiliging

Het dievengilde is zeer gesteld op panden die bouwkundig slecht beveiligd zijn. Zij vinden het bijzonder prettig als zij vlot en simpel het pand kunnen betreden, zodat het risico om betrapt te worden zeer klein is. Hoe langer een inbraakpoging duurt, hoe groter de kans dat ze op heterdaad betrapt worden.

Een gemiddelde poging duurt slechts 3 minuten
Een gemiddelde poging tot inbraak duurt niet langer dan 3 minuten. Wanneer je beschikt over een goede bouwkundige beveiliging ben je dus al een heel eind op weg. Maar wat is goede bouwkundige beveiliging?

 • Goedgekeurd hang- en sluitwerk
 • Goede verlichting
 • Goede kwaliteit ramen, deuren, kozijnen en glas
 • Overige inbraakwerende materialen
 • Uitgangspunt is dat de zwakke punten van het huis extra beveiligd zijn

De zwakke plekken van een woning
De meest kwetsbare plekken voor inbraak zijn vaak de buitendeuren, maar ook (dak)ramen of lichtkoepels. Dit beperkt zich niet tot de eerste etage, ook op de tweede verdieping komen ze dikwijls binnen. Inbrekers maken graag gebruik van hulpmiddelen zoals een schutting, zonnescherm of regenpijp.

Belangrijkste punten bij bouwkundig beveiligen van jouw huis

Hieronder vindt je, in het kort samengevat, een aantal punten waar je aan moet denken bij het bouwkundig beveiligen van je woonhuis.

 1. Hang en sluitwerk, zorg voor goedgekeurd hang en sluitwerk op deuren, ramen en eventuele lichtkoepels. Een goedgekeurd slot moet voldoen aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen en is te herkennen aan het SKG-logo met 1,2 of 3 sterren.
 2. Schuifpui beveiliging, heb je een schuifpui in huis dan is het raadzaam om deze te voorzien van een speciaal slot (exclusief voor schuifpui) vaak is een balkje achter de schuifpui ook al afdoende.
 3. Bovenverdieping beveiliging, zoals gezegd is het ook belangrijk om je ramen en deuren boven te voorzien van goed hang en sluitwerk, vooral waar ze eenvoudig bereikbaar zijn. Zorg ervoor dat een inbreker niet makkelijk kan klimmen naar een bovenverdieping, laat bv geen klimmateriaal staan. (Trapjes, ladders, etc.)
 4. Deurbeveiliging, er zijn diverse mogelijkheden om erachter te komen wie er voor de deur staat. Een mogelijkheid is door glas in of naast de deur of een eenvoudige deurspion. Verlichting naast de deur is hierbij erg belangrijk.
 5. Verlichting, zorg voor goede verlichting rondom je woonhuis. Maak bv gebruik van lampen die vanzelf aan gaan wanneer het donker wordt. Een inbreker wordt nl. niet graag gezien. Daarom werkt een alarmlicht ook zo goed.
 6. Organisatorische maatregelen, misschien wel de belangrijkste van allemaal. Je kunt je huis nl. nog zo goed beveiligen maar het gaat je niet helpen wanneer je ze niet gebruikt. Laat je een raam openstaan of draai je een deur niet in het slot zijn alle bouwkundige maatregelen voor niets geweest.

De beste beveiliging van een woning bestaat uit een combinatie van technieken, producten en systemen, bijvoorbeeld goedgekeurd hang en sluitwerk in combinatie met een alarminstallatie.

Plaats een reactie