Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Kosten alarmsysteem

Een veel gestelde vraag is: “wat kost een alarminstallatie? Deze vraag is nooit direct te beantwoorden, omdat elke woning en elke situatie anders is, mensen een ander wensen- en verwachtingspatroon hebben, en vooral omdat de te beveiligen zaken nooit hetzelfde zijn.

Wat mag een alarmsysteem kosten?

Het is goed om even stil te staan bij de investering die u gaat doen. Een goede vuistregel is, uw alarmsysteem / beveiliging moet in verhouding staan tot het risico. Een goedkoop bouwmarktpakketje voor een grote villa met veel kostbaarheden geeft een vals gevoel van veiligheid, en zal op tal van onderdelen tekort doen aan een goede beveiliging, bij inbraak zal uw verzekeraar dit niet als echte beveiliging aanmerken en minder of niet uitkeren. Zie ook: Wat dekt je inboedelverzekering bij inbraak?

Gemiddelde kosten alarmsysteem juni 2024

Benieuwd naar de kosten van een alarmsysteem? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten van verschillende soorten systemen: bedraad, draadloos of hybride.

Type systeemPrijsInstallatiekosten
Bedraad alarmsysteem€400 – €2000€1.000
Draadloos alarmsysteem€300 – €1.600€800
Hybride alarmsysteem€450 – 1.700€900
Gemiddelde kosten alarmsysteem in huis laten installeren

Een abonnement of niet?

Er zijn aanbieders die u een pakket bieden voor een vast bedrag per maand, met een contract voor 5 jaar, met aansluiting op de “meldkamer”. Handig als u niet het gehele bedrag ineens kunt betalen, maar wel veel duurder als u de gehele contractduur vast zit aan deze aanbieder. Dit is een vorm van financiering die altijd duurder is dan een financiering bij uw bank. Bovendien bent u geen eigenaar van het systeem, en contractueel verbonden voor 5 jaar.

Andere installateurs bieden u een alarmsysteem wat meteen uw eigendom is, en u zo nodig kunt financieren bij uw eigen bank, tegen een veel lager rentetarief.

Kosten abonnement
De kosten voor een abonnement liggen tussen de €10 tot €100 per maand. Met zo’n abonnement profiteer je van extra functies. Je kunt denken aan automatische doorschakeling naar de meldkamer, beelden terugkijken of dat de installatie blijft werken wanneer de wifi uitvalt.

 

Plaats een reactie