Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ane

Dankzij een alarmsysteem in Ane beveilig je jouw huis tegen inbraak. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, jaagt inbrekers de deur uit en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel signaleert een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij goede details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op dit platform toonaangevende beveiligingsbedrijven in Ane en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-ane

Alarminstallatie Ane laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch detectiesysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer analyseert de situatie en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ane? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier bepaal je welke deuren en ramen voorzien moeten worden van detectors. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride inrichting een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, lichtalarm, SMS, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een speciale meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ane.

 5. Installatie en in werking stelling

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De medewerker vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) doorgeven die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Ane?

Vergelijk tarieven van bedrijven uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Hardenberg gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 – €1500,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot +/- €2100,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is maak je gebruik van draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1950,00 tot ongeveer €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Ane.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ane (februari 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ane. Zij kunnen je helpen met merken zoals Pulsar en Secuplus. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Anevelde, Den Velde, Gramsbergen en De Krim.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Ane te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Ane vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, EZVIZ, Foscam + Eufy, Hombli, Arlo, Eve, Yale.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Ane?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Ane voor thuis liggen ongeveer tussen de €425,00 en €1475,00. De precieze prijs komt tot stand door welk alarm je kiest, de aanvullende diensten zoals camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt controleert een centralist of er een dreigende situatie is en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij overval, inbraak of brand. Door het inschakelen van Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een alarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €22,50 en +/- €47,50 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een hard geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, e-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een goedkope optie is een combinatie van basis camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Ane.


Postcodegebied: 7784

Plaats een reactie