Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Garminge

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Garminge heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij onraad en heeft soms een positief effect op de verzekeringskosten. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij handige info over de verschillende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze pagina een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Garminge en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-garminge

Alarminstallatie Garminge laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een beveiligingsinstallatie dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional bekijkt de situatie en neemt direct contact op met de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Garminge? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan ontdek je welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor lichtalarm, geluidsalarm, SMS, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Garminge en de gemeente.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op de gekozen dag. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Garminge?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in de buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Steeds meer mensen in de gemeente Midden-Drenthe laten professionele alarmbeveiliging installeren. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Eveneens dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot ongeveer €1600,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen gebruik je bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2400,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Garminge.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Garminge (december 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, op het moment je kiest voor een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel check je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Garminge. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Optex en Intersteel. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Witteveen, Orvelte, Balinge en Mantinge.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Garminge te beperken. Check ook extra informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Beveilig ramen en deuren met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Garminge vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het aanleggen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Steeds vaker bieden zij de optie tot een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Betaalbaar, A-merken en 3 jaar garantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch, Somfy + Arlo, Hombli, Eve, Netamo, Yale.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Garminge?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Garminge voor thuis liggen gemiddeld tussen de €575,00 en €975,00. De offerteprijs wordt gekenmerkt door welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij brand, inbraak of glasbreuk bekijkt een medewerker meteen wat er aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een inbraakalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €52,50 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail. Als je kiest voor een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €300,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera voor €425,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Garminge.


Postcodegebied: 9438

Plaats een reactie