Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waskemeer

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Waskemeer is jouw woning dag en nacht beveiligd. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie schrikt inbrekers af, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je meer gemoedsrust. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. In onze handige keuzehulp lees je uitgebreide informatie over de diverse systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Waskemeer en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-waskemeer

Alarminstallatie Waskemeer plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie is het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. Een professional controleert het signaal en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodgeval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Waskemeer? In het gedeelte hieronder lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor bepaal je welke toegangsplekken meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, rookmelders, magneetcontacten.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld woningalarm wordt alle verbonden met draden zodat het bijna niet te saboteren is. Een draadloos systeem is effectief zonder bekabeling en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride product is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er bestaan diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, lichtalarm, E-mail. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Binnen enkele dagen ontvang je verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waskemeer en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Waskemeer?

Krijg verschillende offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Ooststellingwerf kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Ook moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 oplopend tot €2200,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot +/- €1700,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bekabelde detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot ongeveer €2400,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Waskemeer.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waskemeer (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, ga je voor een speciaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het overzicht hieronder vind je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waskemeer. Zij werken met gangbare merken als Ramcro en JSC Merseta. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Donkerbroek, Zorgvlied, Haulerwijk en Haule.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Waskemeer te verminderen. Je kunt ook meer info bekijken over Informatie over alarmsystemen.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor automatische verlichting.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Waskemeer vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die veel expertise hebben rondom het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een ingenieuze alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Naast inbraak ook rookmelder en paniekknop beschikbaar.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Bosch, Somfy, EZVIZ, TP-Link, D-Link of Eufy, Netamo, Arlo, Eve, Hombli.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Waskemeer?

De kosten van een goed alarmsysteem in Waskemeer voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1025,00. De echte prijs is afhakelijk van het type installatie, extra services zoals een beveiligingscamera of brandmelder, de grootte van het huis, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er precies gebeurt en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De centralist probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 en +/- €47,50 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Zodra het alarm wordt getriggerd kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Alternatieven zijn o.a.: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Als je kiest voor een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het ontmoedigt inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gemakkelijker een aangifte kunt doen. Een voordelige mogelijkheid is een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 p/stuk. Voorkeur voor haarscherp beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? In dat geval adviseren we een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Waskemeer.


Postcodegebied: 8434

Plaats een reactie