Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ooststellingwerf

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Ooststellingwerf beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook heeft het huisalarm ook een melding bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp check je populaire info over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook tonen wij op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Ooststellingwerf en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-ooststellingwerf

Alarminstallatie Ooststellingwerf plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij onraad gaat het alarm af en krijg je in de app of per sms een melding. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt wat er aan de hand is en waarschuwt de bewoners. Bij brand, inbraak of een overval kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Ooststellingwerf? In het volgende stukje leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Een interessante keuze is een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Om inbrekers te verrassen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ooststellingwerf en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger legt precies uit hoe het systeem werkt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Ooststellingwerf?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Ooststellingwerf kiezen voor alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over afstandsbediening, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarief inclusief installatie: €1275,00 tot €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1700,00 tot +/- €2300,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Ooststellingwerf.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pas, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ooststellingwerf (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ooststellingwerf. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Y-cam en Unisafe. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Heerenveen, Weststellingwerf, Steenwijkerland en Urk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Preventietips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de kans op inbraak in Ooststellingwerf te verkleinen. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Ga verstandig om met je social media.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Ooststellingwerf vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een ingenieuze alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Vaak heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Eenvoudig op afstand te bedienen, 24 uur per dag waar je ook bent.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch, TP-Link of Yale, Netamo, Hombli, Eve, Arlo.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Ooststellingwerf?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Ooststellingwerf voor thuis liggen gemiddeld tussen de €350,00 en €825,00. De totaalprijs is afhakelijk van het type alarm, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €12,50 en +/- €40,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €475,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Ooststellingwerf.


Postcodegebied: 8434

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie