Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Drenthe

Met een alarmsysteem in Provincie Drenthe verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs check je betrouwbare info over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop tonen wij hier toonaangevende beveiligingsbedrijven in Provincie Drenthe en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

Alarminstallatie Provincie Drenthe aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een verdachte poging gaat vaak een sirene af en krijg je een melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De centralist onderzoekt de melding en neemt direct contact op met de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Drenthe? In het stukje hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar de zwakke plekken liggen. Zo kom je erachter welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij bekabelde installaties wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een wireless (draadloos) systeem is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: een melding via een smartphone App, SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Indien gewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Drenthe en de gemeente.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Provincie Drenthe?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in de buurt

Advies: Type beveiligingssystemen

Heel veel mensen in deze regio hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals bewegingsmelders, camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Ook heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 tot wel €2050,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, minder storingsgevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot +/- €1700,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt gebruik je bedrade componenten, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1400,00 tot wel €2950,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Provincie Drenthe.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Provincie Drenthe te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Koop anti-inbraakfolie voor de ramen op de begane grond en 1e verdieping.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Provincie Drenthe?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Provincie Drenthe voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1150,00. De exacte prijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, de aanvullende diensten zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal ruimtes, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Zodra het alarm beweging detecteert zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer waarschuwt de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 en +/- €42,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad krijg je direct een melding. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €250,00 per unit. Zoek je maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Provincie Drenthe.


Bekijk alle mogelijkheden in Coevorden, Emmen, Borger-Odoorn, Hoogeveen, De Wolden, Meppel, Westerveld, Ooststellingwerf, Noordenveld, Assen, Midden-Drenthe, Aa en Hunze en Tynaarlo.