Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Assen

Met een alarmsysteem in Assen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij water (lekkage), brand en gas. In de praktische keuzehulp check je handige details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Assen en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-assen

Alarminstallatie Assen plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional bekijkt de situatie en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Assen? In dit handige stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Met deze informatie ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: bewegingsmelders, gasdetectoren, waterdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels waardoor het nauwelijks storingen kent. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem kan werken zonder kabels en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar een speciale meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Om inbrekers te verrassen kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Assen en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De expert demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Assen?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Assen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, rookmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijs inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1650,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De werking is erg nauwkeurig, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijs inclusief installatie: €1200,00 tot €1950,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen installeer je bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1750,00 – €2250,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Assen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pincode, pas, ID.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Assen (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Alleen, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In het overzicht hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Assen. Zij hebben ervaring met merken als CQR en Invoxia. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Midden-Drenthe, Aa en Hunze, Westerkwartier en Noordenveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je populaire tips om de kans op inbraak in Assen te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Seniorenalarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Assen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze firma’s faciliteren een vernuftige alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Dikwijls bieden zij de optie tot een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, Bosch, Foscam, Somfy + Hombli, Arlo, Eufy, Netamo, Eve.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Assen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Assen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €900,00. De totaalprijs wordt gecalculeerd door de soms van het gekozen systeem, extra opties zoals meldkamer en camera’s of gasdetector, het aantal kamers, en de jaarlijkse inspectie.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties wordt er in de alarmcentrale gekeken wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 en €50,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij onraad kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per stuk. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera vanaf €600,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Assen.


Postcodegebied: 9400, 9401, 9402, 9403, 9404, 9405, 9406, 9407, 9408, 9489

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie