Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Midden-Drenthe

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Midden-Drenthe is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, beperkt de eventuele schade en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Via onze adviseurs bieden we betrouwbare info over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Daarnaast bekijk je op dit platform mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Midden-Drenthe en vind je slimme tips tegen inbraak.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-midden-drenthe

Alarminstallatie Midden-Drenthe laten plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij beweging slaat het alarm aan en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional analyseert de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Midden-Drenthe? Hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en controleer waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor maak je een plan welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders, gasdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Desgewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en selecteer de installatie die je wilt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Midden-Drenthe.

 5. De installateur komt langs

  Een beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De installateur hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Midden-Drenthe?

Ontvang gratis offertes van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Midden-Drenthe kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Er bestaan ook complete pakketten met bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lichten we dat verder toe.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensors die werken op batterij-power. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is met name geschikt voor oudere woningen. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot ongeveer €1200,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1225,00 – €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is zeer betrouwbaar, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1400,00 tot ongeveer €2500,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Midden-Drenthe.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Midden-Drenthe (mei 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Alleen, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Midden-Drenthe. Zij kunnen je helpen met merken zoals Leverkusen en Konig. Je bekijkt hier ook installateurs en bedrijven in Aa en Hunze, Tynaarlo, Assen en Westerkwartier.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Midden-Drenthe te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Beveilig de achterdeur en klepramen goed.
 3. Verberg kostbare bezittingen in de kasten.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem voor thuis

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Midden-Drenthe vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die je van dienst kunnen zijn bij het aanleggen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een ingenieuze alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Mogelijk werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Foscam, Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link + Netamo, Hombli, Yale, Eve, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Midden-Drenthe?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Midden-Drenthe voor thuis liggen tussen de €575,00 en €1175,00. De normale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type systeem (draadloos of bedraad), het aantal extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en garantietermijn.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker of er iets aan de hand is en wie er ingeschakeld moet worden. De beveiliger stelt woningeigenaren op de hoogte Bij brand, inbraak of een overval Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €10,00 & €52,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij verdachte omstandigheden wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Daarbij bieden sommige aanbieders ook lichtalarm, e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €200,00 per unit. Vind je dit niet voldoende en zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Probeer dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €550,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Midden-Drenthe.


Postcodegebied: 9433

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie