Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hooghalen

Door het installeren van een alarmsysteem in Hooghalen is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp tonen wij betrouwbare details over de diverse systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je op deze site toonaangevende beveiligingsbedrijven in Hooghalen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hooghalen

Alarminstallatie Hooghalen laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een beveiligingsinstallatie dat een (stil) alarm afgeeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij detectie gaat vaak een sirene af en ontvang jij op je telefoon een melding. Steeds vaker is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. De centralist controleert het signaal en belt direct de betrokken klant. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hooghalen? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de zwakke plekken liggen. Zo markeer je welke risicovolle plekken verzegeld moeten worden met een sensor. Als het gaat om inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, glasbreuksensoren.

 2. Kies het soort alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wifi-systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is een stuk flexibeler. Een hybride systeem is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerdere type alarmen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Mogelijk heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hooghalen en omgeving.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Hooghalen?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Midden-Drenthe houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders, camerabewaking. Eveneens moet je een keuze maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Hieronder zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Houd in acht dat je jaarlijks de detectors moet controleren en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1550,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. De werking is erg nauwkeurig, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Prijzen inclusief installatie: €900,00 tot €1650,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels getrokken zijn installeer je bekabelde sensoren, op de plekken waar nog geen kabels liggen doe je het met de draadloze onderdelen.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1200,00 tot wel €2200,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Hooghalen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een pincode, ID, tag, pas.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hooghalen (november 2023)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht bekijk je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hooghalen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Axis en HEKA. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Hijken, Oranje, Beilen en Loon.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. In het stukje hieronder vind je praktische tips om de opties voor inbraak in Hooghalen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet ladders en kliko’s weg.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hooghalen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die je van dienst kunnen zijn bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen bieden een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Direct een melding op je smartphone bij onraad.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Foscam, Bosch, Somfy, TP-Link + Eve, Hombli, Yale, Netamo, Arlo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Hooghalen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hooghalen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €375,00 en €1200,00. De totaalprijs komt tot stand door het soort systeem, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasdetector, het woonoppervlak, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een gevaarlijke of ongewone situatie analyseert een operator of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement bedragen tussen de €22,50 en €32,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per camera. Zoek je een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €450,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Hooghalen.


Postcodegebied: 9414

Plaats een reactie