Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Beilen

Door middel van een alarmsysteem in Beilen beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze keuzehulp lees je praktische informatie over de beschikbare systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien check je op deze site mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Beilen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-beilen

Alarminstallatie Beilen aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een expert bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Beilen? In het stukje hieronder vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride systeem werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Een interessante keuze is een standaard melding richting de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Desgewenst kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes opvragen

  Vul eerst jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Beilen en de gemeente.

 5. Installatie van het alarm

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd zodra het alarm afgaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Beilen?

Vergelijk kosten en voorwaarden van experts in direct regio

Advies: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Heel veel mensen in de gemeente Midden-Drenthe hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen basisfuncties. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, buitensirene. Daarbij zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €675,00 – €2150,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit vaak een randvoorwaarde. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, je hebt weinig last van storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot wel €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het is ontzettend betrouwbaar omdat de basis bekabeld is, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze sensoren.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Een relatief duur systeem.
 • Tarief inclusief aanleggen: €2000,00 tot +/- €2900,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het volgende schema lees je meer over veilig wonen in Beilen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, tag, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Beilen (november 2023)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, als je het uitbesteed aan een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de tabel hieronder bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Beilen. Zij werken met gangbare merken als Y-cam en Sentrol. Op onze site bekijk je ook bedrijven en installateurs in Hooghalen, Hijken, Loon en De Wilp.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Beilen te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit alle ramen en deuren altijd goed af.
 3. Probeer altijd de dure spullen op te ruimen.
 4. Laat geen voorwerpen achter die de inbreker kunnen helpen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Beilen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Drenthe zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een innovatieve alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Somfy, Bosch, Foscam + Netamo, Eve, Yale, Arlo, Hombli.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Beilen?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Beilen voor thuis liggen gemiddeld tussen de €600,00 en €1450,00. De daadwerkelijke prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en het onderhoud.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Op het moment dat er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een specialist neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De investering in een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €22,50 en +/- €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Beilen.


Postcodegebied: 9410, 9411, 9412, 9413

Plaats een reactie