Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Bedraad Alarmsysteem

Bij dit systeem worden alle componenten (bedieningspaneel, detectoren, contacten, sirene, flitser e.d.) met een kabel aangesloten op de centrale. Heeft u veel kostbaarheden (zie pagina risicoklasse berekenen) dan is alleen een bedraad systeem geschikt, uw verzekeraar zal een certificaat eisen, en dit kan alleen op bedrade systemen in een hogere risicoklasse (tabel) Er hoeven geen batterijen vervangen te worden, en storingen van buitenaf kunnen het systeem niet beïnvloeden. Een kabelgootje kan de kabel netjes uit het zicht werken, en mits goed gemonteerd, is dit de meest duurzame methode. De aanleg vereist wel wat meer tijd, maar dit systeem biedt u de meeste zekerheid. De gebruikte detectoren en contacten zijn afhankelijk van het risico, heeft u veel kostbaarheden, dan zijn andere onderdelen nodig, die meer bescherming bieden tegen sabotage. Deze systemen worden veelal door de erkende technische beveiligingsbedrijven aangeboden en gemonteerd. Zij kunnen u ook goed adviseren en het onderhoud verzorgen.

De voordelen van een bedrade alarminstallatie

Bij een bedraad systeem verloopt de communicatie tussen de sensoren en de alarmcentrale via een vaste bedrading. Dit type alarminstallatie is met name geschikt voor de wat grotere huizen, maar ook voor nieuwbouw en bedrijven. We komen dit type veel tegen in winkels, kantoren en horecagelegenheden. Meestal wordt het bedrade systeem direct met de meldkamer verbonden. Soms is een bedrade oplossing zelfs verplicht voor bedrijven.

  • Het is ontzettend berouwbaar, je bent niet afhankelijk van bijvoorbeeld een Wifi netwerk (ook ideaal voor senioren)
  • Een zeer geschikte oplossing voor nieuwbouw en grotere bedrijfspanden
  • Je hebt minder onderhoud nodig dan bij een draadloos systeem 
  • Je hoeft geen batterijen te vervangen

De nadelen van een bedraad systeem

  • Het is vaak een stukje duurder dan een hybride of draadloze oplossing
  • Het is lastig aan te brengen in bestaande bouw
  • Je kunt het niet zo gemakkelijk aanpassen of uitbreiden

De kosten van een installatie met vaste kabels

Wil je weten hoeveel je kwijt bent voor een bedraad alarmsysteem? In de tabel hieronder vind je de gemiddelde kosten inclusief installatie. Kies je voor extra’s zoals een afstandsbediening, bewegingssensor, magneetcontact of onderhoudscontract dan stijgen de prijzen. Op  onze website vind je snel prijzen voor een alarmsysteem in Middelburg, Terneuzen of Hoogeveen

Type installatiePrijs
Bedraad, eenvoudig€300
Bedraad, gemiddeld€550
Bedraad, uitgebreid€800
Wat is een bedraad alarmsysteem?

Een bedraad alarmsysteem is een installatie waar de communicatie tussen sensoren en de meldkamer of alarmcentrale via vaste bedrading gaat.

Waarom kiezen voor een bedraad systeem?

Systemen met een vaste bedrading zijn betrouwbaar, hebben weinig kans op storingen van buitenaf en zijn vaak verplicht voor grotere bedrijven.

Wat zijn de nadelen?

Een belangrijk nadeel is de hogere prijs. Daarnaast is het lastig om het systeem aan te passen of uit te breiden. Je bent minder flexibel dan bij een draadloze alarminstallatie.