Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Didam

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Didam verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Dit alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs lees je populaire details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens vergelijk je op dit portaal verschillende beveiligingsbedrijven in Didam en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-didam

Alarminstallatie Didam laten plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat via sensoren een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm worden geactiveerd en ontvang jij op je telefoon een melding. In sommige situaties is het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De operator ziet direct wat de situatie is en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoners. Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Didam? In ons speciale stappenplan vertellen we in 5 korte stappen waar je op moet letten.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goede analyse van de woning en controleer waar inbrekers binnen kunnen komen. Op die manier ontdek je welke deuren en ramen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij bekabelde installaties moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor diverse alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, SMS, telefonische oproep, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Didam en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een geschikt moment op korte termijn. De beveiliger geeft een uitleg over de werking van het systeem. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Didam?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Advies: Soorten beveiligingssystemen

Heel veel mensen in de gemeente Montferland houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over buitensirene, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. De installatie gaat eenvoudig en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Vergeet niet dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarief inclusief montage: €650,00 tot wel €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het onderhoud is minder complex, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 tot €2250,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensors, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze componenten.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot ongeveer €3000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Didam.

 • Rookmelders: waarschuwt bij het ontstaan van brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: alarmmeldingen worden doorgestuurd naar meldkamer voor een persoonlijke opvolging.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, druppel, pincode, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Didam (juni 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder ontdek je namen plus adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Didam. Zij werken met gangbare merken als Fixapart en Uni-T. Je kunt ook doorklikken naar verkooppunten en leveranciers Dieren, Ellecom, Loo Gld en Groessen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Didam te verkleinen. Je kunt ook meer info bekijken over Bedrijfsbeveiliging.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Voorkom posts over je vakantie op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Didam vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een ingenieuze alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Doorgaans kunnen ze jou ook helpen met extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, Bosch, D-Link, Somfy of Yale, Arlo, Eve, Eufy, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Didam?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Didam voor thuis liggen gemiddeld tussen de €450,00 en €825,00. De offerteprijs wordt beïnvloed door het type alarm, extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Door middel van Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €47,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een foute beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, SMS. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per unit. Voorkeur voor haarscherp beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €475,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Didam.


Postcodegebied: 6940, 6941, 6942

Plaats een reactie