Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Stitswerd

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Stitswerd is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, waarschuwt bij een inbraak en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp verstrekken we goede info over de diverse systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Stitswerd en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-stitswerd

Alarminstallatie Stitswerd aanleggen

Een alarmsysteem is een elektronisch detectiesysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. In veel gevallen wordt jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De operator analyseert de situatie en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoners. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Stitswerd? In het onderstaande stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan ontdek je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bekabeld huisalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kent een eenvoudige installatie. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook lichtalarm, SMS, geluidsalarm, E-mail. Een interessante keuze is een accurate melding voor de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt binnen korte tijd diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Stitswerd en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De vakman demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen inprogrammeren die gealarmeerd worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Stitswerd?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven uit jouw regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Heel veel mensen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Bovendien kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarief inclusief montage: €800,00 oplopend tot €2050,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1750,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensoren, waar nog geen kabels getrokken zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Investering inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2700,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Stitswerd.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: zorgt dat het alarm afgaat bij beweging rondom huis.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pincode, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Stitswerd (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Toch, wanneer je het laat aanleggen door professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Stitswerd. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als IIyama en Betty. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Usquert, Westerwijtwerd, Zandeweer en Eppenhuizen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen praktische tips om de opties voor inbraak in Stitswerd te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Rookmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Stitswerd vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers helpen jou met een slimme alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Heel eenvoudig te bedienen met de eigen App.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijk, gemakkelijk uitbreidbaar en zelf te plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Alleen a-merk apparatuur tegen de scherpste prijzen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en EZVIZ, D-Link, Bosch, TP-Link, Somfy of Eve, Eufy, Yale, Netamo, Arlo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Stitswerd?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Stitswerd voor thuis liggen gemiddeld tussen de €400,00 en €950,00. De offerteprijs hangt af van het type alarm, extra opties zoals camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat er precies gebeurt en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijzen van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en +/- €32,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een verdachte poging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Bij een beperkt budget kun je denken aan een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €300,00 p/stuk. Zoek je volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Stitswerd.


Postcodegebied: 9999

Plaats een reactie