Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Eppenhuizen

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Eppenhuizen beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Eveneens zal het huisalarm afgaan bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij betrouwbare informatie over de mogelijke systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Als laatste bekijk je hier erkende beveiligingsbedrijven in Eppenhuizen en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-eppenhuizen

Alarminstallatie Eppenhuizen laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een specialist bekijkt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij brand, inbraak of een overval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Eppenhuizen? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op deze manier weet je welke ingangen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: magneetcontacten, rookmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wifi-systeem (draadloos) communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, geluidsalarm, E-mail, lichtalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Vul jouw adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Binnen enkele dagen ontvang je tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Eppenhuizen en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren binnen een korte periode. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die ingelicht moeten worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Eppenhuizen?

Bekijk actuele prijzen bij vakmannen in jouw buurt

Keuzehulp: Kies het juiste beveiligingssysteem

Flink wat huizen in de gemeente Het Hogeland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met camerabewaking, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, met units die werken met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Vergeet niet dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat het gemakkelijker storingen heeft.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Onkosten inclusief montage: €750,00 tot wel €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, maar niet zo makkelijk aan te passen of uit te breiden. Bij panden met een hoge risicoklasse is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Investering inclusief installatie: €975,00 tot +/- €2100,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1450,00 tot €3000,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Eppenhuizen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een tag, druppel, ID, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Eppenhuizen (juli 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, ga je voor een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het overzicht hieronder bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Eppenhuizen. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Tadrian en Visonic. Of klik door voor verkooppunten en leveranciers Zandeweer, Stitswerd, Kantens en Toornwerd.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de opties voor inbraak in Eppenhuizen te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Brandbeveiliging.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg dat je de deuren en ramen op slot doet.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Eppenhuizen vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die kunnen helpen bij het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een zeer veilige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem zonder hak- en breekwerk.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, D-Link, TP-Link, Foscam, Bosch & Hombli, Eve, Netamo, Eufy, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Eppenhuizen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Eppenhuizen voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1100,00. De totale prijs komt tot stand door het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat er gaande is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De medewerker van de meldkamer probeert bewoners meteen te bellen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €32,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij beweging kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je beelden terug kunt kijken. Een goedkope optie is een set met analoge camera’s, vanaf €250,00 per aansluiting. Voorkeur voor de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Zoek dan naar een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €500,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Eppenhuizen.


Postcodegebied: 9996

Plaats een reactie