Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem De Westereen

Met een alarmsysteem in De Westereen verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer heeft het huisalarm ook een melding bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp vind je betrouwbare info over de beschikbare systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Bovendien bieden we op deze pagina bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in De Westereen en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-de-westereen

Alarminstallatie De Westereen aanleggen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een signaal geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Indien gewenst is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist bekijkt de situatie en neemt telefonisch contact op met de bewoners. Bij een overval, inbraak of brand kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in De Westereen? In het gedeelte hieronder nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie weet je welke ingangen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bedrade systemen moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook SMS, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Een interessante keuze is doorschakeling met de een speciale meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Als laatste is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Geef het installatie adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in De Westereen.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op het afgesproken moment. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in De Westereen?

Ontvang gratis offertes van experts in jouw buurt

Keuzehulp: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer woningen in de gemeente Dantumadiel kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen basisfuncties. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Verder moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Als laatste is het systeem zeer flexibel en voordelig. Minpunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Zeer geschikt voor bestaande woningen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €775,00 oplopend tot €1500,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Dit werkt heel erg effectief, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot wel €2250,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn maak je gebruik van de bedrade detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is een relatief kostbaar systeem.
 • Prijs inclusief aanleggen: €2000,00 tot en met €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het blok hierna vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in De Westereen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een pincode, pas, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in De Westereen (november 2023)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, wanneer je het laat aanleggen door erkend installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In het overzicht hieronder ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in De Westereen. Zij werken met gangbare merken als Ramcro en Sistec. Of klik door voor bedrijven en installateurs in Harkema, Surhuizum, Feanwâlden en Suwâld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in De Westereen te verkleinen. Lees ook meer info over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Overleg met de buren om regelmatig even langs te lopen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wees extra alert tijdens de feestdagen en oud & nieuw.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf De Westereen vergelijken in november 2023

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze leveranciers faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kunnen ze jou ook helpen met koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: 24/7 huisbeveiliging door integratie met Trigion diensten.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en EZVIZ, TP-Link, D-Link, Foscam, Somfy + Hombli, Yale, Netamo, Arlo, Eufy.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in De Westereen?

De kosten van een slim alarmsysteem in De Westereen voor thuis liggen tussen de €350,00 en €1200,00. De echte prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, de additionele services zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij onraad en inbraak checkt de centralist wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. Een professional belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 & €37,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Een voordelige mogelijkheid is een combinatie van basis camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur De Westereen.


Postcodegebied: 9270, 9271

Plaats een reactie