Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Harkema

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Harkema kan je met een gerust hart de deur uit. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp vind je goede details over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien bekijk je op dit portaal een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Harkema en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-harkema

Alarminstallatie Harkema installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij brand, inbraak of glasbreuk. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een professional controleert het signaal en belt direct de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Harkema? Hieronder geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten aanleggen van een beveiligingssysteem

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak foto’s en een schets van de plattegrond van het huis en check op welke plekken inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier markeer je welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een draadloos systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Je hebt de keuze uit verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling van de alarmcentrale (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Indien gewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en kies wat je wilt laten installeren. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Harkema.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een erkend alarmsysteem kopen in Harkema?

Vraag offertes op bij installateurs uit de regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Achtkarspelen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met enkel detectoren en sirene. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Vergeet niet dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €700,00 tot €1300,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het onderhoud is minder complex, kent weinig storingen en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijzen inclusief installatie: €975,00 tot €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde detectoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen doe je het met de draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1650,00 – €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Harkema.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: te plaatsen in ramen, deuren of op hoogte in grote ruimten.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, pas, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Harkema (juni 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Echter, wanneer je het laat aanleggen door ervaren installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In het overzicht hieronder delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Harkema. Zij werken met gangbare merken als PowerCell en Panasonic. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Surhuizum, Augustinusga, De Westereen en Feanwâlden.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

De beste anti-woninginbraak tips

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Harkema te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Harkema vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen helpen jou met een zeer veilige alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. In de regel werken zij met een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Past zich slim aan op de situatie thuis met Smart Assist.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, TP-Link, Somfy, Bosch & Arlo, Netamo, Eve, Yale, Hombli.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Harkema?

De kosten van een slim alarmsysteem in Harkema voor thuis liggen ongeveer tussen de €400,00 en €1200,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, het aantal extra opties zoals meldkamer en camera’s of CO2 melder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of ze direct in actie moeten komen. Een expert belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij overval, inbraak of brand. Middels Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €20,00 en €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Alternatieven zijn o.a.: doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 per stuk. Wil je maximale veiligheid met HD camera’s om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Harkema.


Postcodegebied: 9280, 9281

Plaats een reactie