Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Achtkarspelen

Door middel van een alarmsysteem in Achtkarspelen schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Dit alarminstallatie schrikt inbrekers af, geeft een melding bij een inbraakpoging en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens signaleert een huisalarm ook bij brand, gas of lekkages. In de praktische keuzehulp doorzoek je handige details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Als laatste vergelijk je op dit platform een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Achtkarspelen en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-achtkarspelen

Alarminstallatie Achtkarspelen laten aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een verdachte poging gaat vaak een luid alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In sommige situaties wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Achtkarspelen? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan markeer je welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld woningalarm zijn alle componenten met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook lichtalarm, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Vaak kan je optioneel kiezen voor een automatische melding naar de alarmcentrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Om inbrekers te verrassen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes opvragen

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt binnen korte tijd 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Achtkarspelen.

 5. Installatie van het alarm

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen binnen een korte periode. De specialist hoe je het systeem in werking stelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Achtkarspelen?

Vergelijk tarieven van installateurs in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Achtkarspelen houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, camerabewaking, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarbij dien je een keuze te maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot +/- €1900,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2350,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn installeer je bekabelde onderdelen, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1500,00 tot wel €2600,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand vind je meer informatie over veilig wonen in Achtkarspelen.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, ID, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Achtkarspelen (april 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Maar, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In de tabel hieronder vind je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Achtkarspelen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als BHV en Leverkusen. Of zoek door naar bedrijven en leveranciers in Noardeast-Fryslân, Noordenveld, Tytsjerksteradiel en Opsterland.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Achtkarspelen te verminderen. Lees ook meer info over Bewegingsmelder.

 1. Zorg voor goedgekeurd hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zet je containers of ladder weg of vast.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Plak anti-inbraakfolie en inbraakstrips op ramen en deuren.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Achtkarspelen vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een slimme alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Meestal kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Professionele installatie inclusief installatiecertificaat en onderhoud.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Gemakkelijk te bedienen via tablet en smartphone (met Trigion alarmcentrale).
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en Bosch, Somfy, D-Link, TP-Link, EZVIZ + Hombli, Yale, Eufy, Arlo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Achtkarspelen?

De kosten van een slim alarmsysteem in Achtkarspelen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1275,00. De uiteindelijke prijs hangt af van het type alarm, extra services zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de medewerker wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De centralist neemt contact op met de bewoners wanneer er een brandmelding of inbraak is gedetecteerd. Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €30,00 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Verder zijn er ook opties voor een melding via: e-mail, lichtalarm, SMS, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever een oplossing met HD-beelden om ook gezichten en kentekens te herkennen? Kies dan voor een HD IP camera, te bestellen vanaf €625,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Achtkarspelen.


Postcodegebied: 9873

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie