Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tolbert

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Tolbert beveilig je jouw huis tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Met onze speciale keuzehulp lees je handige informatie over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Tevens bekijk je op deze site een overzicht met beschikbare beveiligingsbedrijven in Tolbert en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-tolbert

Alarminstallatie Tolbert laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij detectie gaat vaak een luid alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en probeert contact te leggen met de klant (de bewoner). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tolbert? In ons speciale stappenplan vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Met deze informatie kom je erachter welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, waterdetectoren, rookmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er bestaan meerdere type alarmen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor SMS, E-mail, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met doorschakeling met de de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen opvragen

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt binnen korte tijd verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tolbert en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Tolbert?

Ontvang gratis offertes van vakmannen in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in de gemeente Westerkwartier kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders, camerabewaking, bewegingsmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende opsomming noemen we alle pluspunten en minpunten.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €700,00 tot €2150,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Prijs inclusief installatie: €1300,00 tot €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1400,00 – €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna lees je meer over veilig wonen in Tolbert.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners bij brand met een luid alarm.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: trekt veel aandacht van buren en omstanders en paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tolbert (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Maar, op het moment je kiest voor een speciaal installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de onderstaande tabel ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tolbert. Zij kunnen je helpen met merken zoals JAGO en Asecos. Op onze site bekijk je ook bedrijven en leveranciers in Boerakker, Marum, Midwolde en Nietap.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We delen handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Tolbert te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Telefoonmelding.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorgt dat bladeren en afval wordt opgeruimd als je weg bent.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Deel niet op social media dat je op vakantie gaat.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Kies voor een beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Tolbert vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Groningen zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven met veel kennis over het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze leveranciers staan garant voor een zeer veilige alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Meestal kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Professioneel systeem voor bedrijven en woningen.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, TP-Link, EZVIZ, D-Link of Netamo, Arlo, Eufy, Yale, Eve.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Tolbert?

De kosten van een goed alarmsysteem in Tolbert voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €425,00 en €1250,00. De normale prijs wordt berekend a.d.h.v. het type installatie, de eventuele uitbreidingen zoals camera’s of gasmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Door middel van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €10,00 en +/- €50,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een sirene (een luid geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor e-mail, SMS, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per aansluiting. Wil je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Tolbert.


Postcodegebied: 9356

Plaats een reactie