Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Vijfheerenlanden

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Vijfheerenlanden beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een preventieve werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs lees je praktische info over de soorten systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Vijfheerenlanden en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-vijfheerenlanden

Alarminstallatie Vijfheerenlanden aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt jouw woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. De medewerker van de meldkamer bekijkt de situatie en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Vijfheerenlanden? Hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken de zwakke plekken liggen. Daardoor bepaal je welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. Een hybride installatie werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook E-mail, SMS, telefonische oproep, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Vijfheerenlanden en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Een beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Vijfheerenlanden?

Vergelijk tarieven van specialisten in jouw buurt

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Flink wat huizen in de gemeente Vijfheerenlanden hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, buitensirene, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloze alarminstallatie zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Aandachtspunten zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Onkosten inclusief montage: €775,00 tot wel €1350,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, minder storingsgevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • De installatie is een stuk duurder.
 • Tarief inclusief installatie: €900,00 – €1600,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de betrouwbaarheid van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kan je kiezen voor draadloze sensors.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2450,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna vind je meer informatie over veilig wonen in Vijfheerenlanden.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: merkt inbrekers op terwijl zij nog buiten staan.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pincode, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Vijfheerenlanden (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, op het moment je kiest voor een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Vijfheerenlanden. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Ajax en Van Lien. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in West Betuwe, Gorinchem, Culemborg en Neder-Betuwe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We geven goed werkende tips om de kans op inbraak in Vijfheerenlanden te limiteren. Lees ook meer info over Seniorenalarm.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Vijfheerenlanden vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Utrecht zijn meerder beveiligingsbedrijven operationeel die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Dikwijls werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte met de SmartAlarm app en Trigion koppeling.
 • Directveilig: Eenvoudig op afstand beheren dankzij de App.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, EZVIZ, Bosch, Somfy, TP-Link & Yale, Eve, Eufy, Hombli, Arlo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Vijfheerenlanden?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Vijfheerenlanden voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €600,00 en €825,00. De precieze prijs hangt af van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van het huis, en het onderhoudscontract.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Wanneer er een melding binnenkomt analyseert een operator wat er gaande is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker neemt contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm Middels Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De extra kosten van een huisalarm met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en +/- €37,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Voor de kleine portemonnee is er een combinatie van basis camera’s, vanaf €275,00 per camera. Liever haarscherp beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Zoek dan naar een HD IP camera vanaf €575,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Vijfheerenlanden.


Postcodegebied: 4130, 4131, 4132, 4133

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie