Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoef en Haag

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Hoef en Haag beveilig je jouw huis tegen inbraak. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we populaire info over de verschillende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Daarnaast tonen wij op deze site bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Hoef en Haag en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-hoef-en-haag

Alarminstallatie Hoef en Haag aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch waarschuwingssysteem dat een alarm geeft bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij ongewone situaties gaat vaak een sirene af en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm ondergebracht bij een meldkamer. Een specialist volgt de situatie meteen op en belt direct het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een overval, inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoef en Haag? In het gedeelte hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de zwakke plekken liggen. Op basis daarvan markeer je welke risicovolle plekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, geluidsalarm, E-mail, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling met de de alarmcentrale (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om inbrekers op heterdaad te betrappen kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Geef het installatie adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoef en Haag en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die een notificatie ontvangt bij onraad.

Een erkend alarmsysteem kopen in Hoef en Haag?

Ontvang gratis offertes van experts in jouw regio

Advies: Wat is het meest geschikte beveiligingssysteem?

Heel veel mensen in de gemeente Vijfheerenlanden laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Zo zijn er hele voordelige modellen met alleen basisfuncties. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, buitensirene, afstandsbediening, bewegingsmelders. Daarnaast dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, met units die werken met batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Prijzen inclusief montage: €650,00 tot ongeveer €2250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is de meest betrouwbare keuze, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit gezien als een verplichting. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Prijs inclusief installatie: €900,00 tot wel €2050,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels aangesloten zijn neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Gemakkelijk uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €1950,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Hoef en Haag.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: een brandblussysteem dat op afstand wordt ingeschakeld.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s hebben een afschrikeffect en en helpen dader identificeren.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, ID, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoef en Haag (juni 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Echter, als je het uitbesteed aan een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoef en Haag. Zij hebben ervaring met merken als Pulsar en Solo. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Hei- en Boeicop, Vianen, Hagestein en Zijderveld.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips tegen woninginbraak

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen goed werkende tips om de opties voor inbraak in Hoef en Haag te verminderen. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Laat nooit onbekenden binnen in een appartementsgebouw.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Hoef en Haag vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Utrecht leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten met veel kennis over het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders staan garant voor een innovatieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Snelle en vakkundige montage door gecertificeerde installateurs.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Foscam, Somfy, D-Link, Bosch & Eufy, Netamo, Yale, Arlo, Hombli.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Hoef en Haag?

De kosten van een slim alarmsysteem in Hoef en Haag voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €825,00. De exacte prijs komt tot stand door het type installatie, extra opties zoals camerabeveiliging of CO2 melder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. De centralist neemt contact op met de bewoners als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €22,50 en +/- €30,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Bij onraad wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Daarbij bieden sommige aanbieders ook doorschakeling naar meldkamer, SMS, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm zal er geen sirene afgaan, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt ongewenst bezoek af en de pakkans is een stuk groter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Een voordelige mogelijkheid is een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Plaats dan een HD IP camera voor €475,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Hoef en Haag.


Postcodegebied: 4125

Plaats een reactie