Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Oude Willem

Door het installeren van een alarmsysteem in Oude Willem is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Er vinden per jaar flink wat inbraken plaats in deze gemeente. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Daarnaast zal het huisalarm afgaan bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp doorzoek je praktische details over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Ook bieden we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Oude Willem en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-oude-willem

Alarminstallatie Oude Willem plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch waarschuwingssysteem dat een melding zal versturen bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden zal het alarm afgaan en ontvang jij op je telefoon een melding. Soms wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een expert kijkt direct mee en waarschuwt de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Oude Willem? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op die manier maak je een plan welke ramen en deuren beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor doorschakeling met de de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij volgen de meldingen direct op. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer jouw postcode en huisnummer in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Oude Willem.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De expert geeft altijd een goed instructie. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Oude Willem?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Westerveld kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel de noodzakelijke onderdelen. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop dien je een keuze te maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok bespreken we de voordelen en nadelen.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem is een installatie zonder bekabeling, met units die werken met batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Let erop dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €775,00 tot +/- €1700,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Er zijn nauwelijks storingen, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2200,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bedrade sensors, en waar nog geen bedrading is doe je het met de draadloze sensors.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1500,00 tot €1900,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Oude Willem.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, ID, pas, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Oude Willem (april 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In deze tabel bekijk je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Oude Willem. Zij werken met gangbare merken als CSAG en Risco. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Terband, Oudeschoot, Wateren en Zorgvlied.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen populaire tips om de kans op inbraak in Oude Willem te verminderen. Check ook extra informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Zorg dat ramen en deuren over goed hang- en sluitwerk beschikken.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Laat het je buren weten als je een paar dagen weg bent.
 7. Kijk naar de mogelijkheden van Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Oude Willem vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze bedrijven bieden een compleet en professionele alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel werken zij met een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Snelle verbinding met bemande meldkamer.
 • Woonveilig: Huisdiervriendelijke melders dus geen valse meldingen.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, EZVIZ, Bosch, D-Link & Eve, Yale, Hombli, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Oude Willem?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Oude Willem voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €400,00 en €825,00. De exacte prijs is afhakelijk van het soort alarm, extra services zoals meldkamer en camera’s of koolmonoxidemelder, het woonoppervlak, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij beweging, glasbreuk of rook analyseert een operator wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist stelt woningeigenaren op de hoogte als er sprake is van inbraak of brand Door het inschakelen van Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De prijzen van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €17,50 en €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij detectie wordt er een melding afgegeven. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Alternatieven zijn o.a.: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, telefonische oproep. In het geval van een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een aantal slimme camera’s, vanaf €175,00 per camera. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera, te bestellen vanaf €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Oude Willem.


Postcodegebied: 8439

Plaats een reactie