Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Zorgvlied

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Zorgvlied is jouw woning dag en nacht beveiligd. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarnaast geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide details over de verschillende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder vergelijk je hier een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Zorgvlied en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Meer gemoedsrust voor de bewoners.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-zorgvlied

Alarminstallatie Zorgvlied laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch detectiesysteem dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij verdachte omstandigheden wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker onderzoekt de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerd alarm worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Zorgvlied? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor maak je een plan welke deuren en ramen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, magneetcontacten.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) heeft deze kabels niet nodig en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: SMS, E-mail, telefonische oproep, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Desgewenst heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Offertes vergelijken

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Zorgvlied.

 5. Installatieservice en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De expert laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een erkend alarmsysteem kopen in Zorgvlied?

Vergelijk kosten en voorwaarden van vakmannen uit jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Flink wat huizen in de gemeente Westerveld gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met eenvoudige functionaliteiten. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende paragraaf bespreken we de voordelen en nadelen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat je jaarlijks de detectors moet controleren en dat sensoren soms verbindingsproblemen hebben.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1950,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. De kans op een storing is minimaal, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en jij hoeft je niet druk te maken over lege batterijen (220V).

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijzen inclusief installatie: €1200,00 tot €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op de locaties waar al kabels liggen kies je voor bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €1950,00 tot €2500,00.

Extra opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Zorgvlied.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: geeft signaal af zodra inbrekers het glas breken.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Zorgvlied (februari 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het uitbesteed aan een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In het bijgaande overzicht bekijk je de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Zorgvlied. Zij werken met gangbare merken als Siegen en Omron. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Wateren, Oude Willem, Donkerbroek en Waskemeer.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Zorgvlied te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Zorgvlied vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Drenthe kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Meestal kan je kiezen voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Altijd een razendsnelle respons bij melding.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, TP-Link, EZVIZ, Somfy, Foscam & Eve, Netamo, Yale, Arlo, Eufy.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Wat kost een alarmsysteem installeren in Zorgvlied?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Zorgvlied voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €350,00 en €1400,00. De precieze prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra services zoals camerabeveiliging of CO2 melder, het aantal ruimtes, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Op het moment dat er een melding binnenkomt wordt er in de alarmcentrale gekeken of er een noodzaak is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een geverifieerd alarm Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement komen uit tussen de €20,00 en +/- €45,00 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een verdachte poging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, SMS. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de pakkans is een stuk groter omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Voor de kleine portemonnee is er een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €150,00 per camera. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €425,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Zorgvlied.


Postcodegebied: 8437

Plaats een reactie