Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Berkel-Enschot

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Berkel-Enschot kan je met een gerust hart de deur uit. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Je alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Tevens kan een huisalarm een signaal geven bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp lees je betrouwbare informatie over de soorten systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Ook vergelijk je op dit portaal bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Berkel-Enschot en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-berkel-enschot

Alarminstallatie Berkel-Enschot laten installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch systeem dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een verdachte poging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Als extra optie wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De medewerker van de meldkamer onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij brand, inbraak of een overval schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Berkel-Enschot? In het volgende stukje vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning om erachter te komen waar inbrekers binnen kunnen komen. Op basis daarvan kom je erachter welke deuren en ramen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Met het oog op inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  Populaire keuze zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld woningalarm worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride oplossing kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, lichtalarm, E-mail, geluidsalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Geef het installatie adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Berkel-Enschot en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De woningbeveiliger legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen ingeven waarnaar een signaal wordt gestuurd bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Berkel-Enschot?

Ontvang gratis offertes van bedrijven in jouw regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer mensen in de gemeente Tilburg hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn goedkope standaard modellen met eenvoudige functionaliteiten. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief bewegingsmelders, meldkamer koppeling, buitensirene, camerabewaking, rookmelders. Verder heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarbij kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Aandachtspunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Snel aan te leggen en zeer flexibel.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €800,00 oplopend tot €1350,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarieven inclusief installatie: €975,00 oplopend tot €2400,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde sensoren, op plekken waar geen bedrading ligt installeer je draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1350,00 – €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor allerlei andere producten en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Berkel-Enschot.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een tag, ID, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Berkel-Enschot (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bieden wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Berkel-Enschot. Zij kunnen je helpen met merken zoals Paxton en Sentry. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Heukelom, Moergestel, Raamsdonksveer en Hooge Zwaluwe.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de opties voor inbraak in Berkel-Enschot te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Zorg dat er geen kostbaarheden zichtbaar zijn van buitenaf.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk als je afwezig bent.
 6. Vraag buren of ze een oogje in het zeil houden bij vakantie.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Berkel-Enschot vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van alarmsystemen en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan garant voor een intelligente alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. Optioneel bieden zij de optie tot een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Installatie en service door vakmensen.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Bosch, EZVIZ, Foscam, D-Link, TP-Link & Arlo, Yale, Hombli, Eve, Netamo.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Berkel-Enschot?

De kosten van een goed alarmsysteem in Berkel-Enschot voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1425,00. De totaalprijs hangt af van het type systeem (draadloos of bedraad), de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of koolmonoxidemelder, de grootte van de woning en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de situatie is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De operator belt direct de bewoners of andere contactpersonen Bij een geverifieerde alarmmelding Met Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 en +/- €35,00 per 4 weken.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een signalering wordt er een melding afgegeven. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. In het geval van een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een combinatie van basis camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Vind je dit niet voldoende en zoek je optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €625,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Berkel-Enschot.


Postcodegebied: 5056, 5057, 5059

Plaats een reactie