Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Tilburg

Door middel van een alarmsysteem in Tilburg voel je je een stuk veiliger thuis. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer kan een huisalarm een signaal geven bij brand of lekkage. In onze handige keuzehulp doorzoek je populaire info over de diverse systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. In aanvulling hierop bekijk je hier landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Tilburg en check je praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Je maakt je woning minder aantrekkelijk voor inbrekers.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-tilburg

Alarminstallatie Tilburg laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil wordt jouw woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een agent bekijkt de situatie en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Snel een goedkope alarminstallatie laten installeren in Tilburg? In het bijgaande stappenplan leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op deze manier ontdek je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bekabeld systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride installatie een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Alarmmeldingen

  Er zijn meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, SMS. Tegen betaling kan je ook kiezen voor een accurate melding voor een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Binnen enkele dagen ontvang je diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Tilburg en omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De installateur vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen instellen die gealarmeerd worden bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een handig alarmsysteem kopen in Tilburg?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Tilburg houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief rookmelders, buitensirene, meldkamer koppeling, afstandsbediening, camerabewaking. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarmsysteem is vaak verbonden met het WiFi netwerk, met units die werken met batterijen. Het is eenvoudig aan te leggen en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijs inclusief montage: €750,00 tot ongeveer €1400,00.

Een bekabeld alarmsysteem
In het geval van een bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Het onderhoud is minder complex, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1100,00 tot wel €1600,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het in een later stadium gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt kies je voor bekabelde detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn maak je gebruik van draadloze componenten.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarieven inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €3000,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het volgende schema vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Tilburg.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Tilburg (juli 2024)

Als je een beetje handig bent kan je jouw alarmsysteem zelf installeren. Echter, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de onderstaande tabel vind je de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Tilburg. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Chubb Lips en Amex. Of zoek door naar aanbieders en bedrijven in Goirle, Oisterwijk, Geertruidenberg en Drimmelen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. Hierna delen we goed werkende tips om de kans op inbraak in Tilburg te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Bedraad alarmsysteem.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Tilburg vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Noord-Brabant kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die je van dienst kunnen zijn bij het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Optioneel heb je de keuze voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Gecertificeerd alarmsysteem in huis met melding aan politie en surveillant.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Somfy, TP-Link, Foscam, EZVIZ, Bosch & Eve, Arlo, Eufy, Netamo, Yale.

Vragen over het aanbrengen van inbraakbeveiliging

Wat kost een alarmsysteem installeren in Tilburg?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Tilburg voor thuis liggen gemiddeld tussen de €325,00 en €1350,00. De totale prijs wordt gecalculeerd door de soms van het soort systeem, de extra opties zoals een beveiligingscamera of gasmelder, het aantal kamers, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt een medewerker meteen wat de situatie is en of ze direct in actie moeten komen. De medewerker waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €42,50 per maand.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij ongewone situaties is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, telefonische oproep, e-mail. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Voor de kleine portemonnee is er een mix van enkele losse camera’s, vanaf €275,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €450,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Tilburg.


Postcodegebied: 5000, 5001, 5002, 5003, 5004, 5011, 5012, 5013, 5014, 5015, 5017, 5018, 5021, 5022, 5025, 5026, 5032, 5035, 5036, 5037, 5038, 5041, 5042, 5043, 5044, 5045, 5046, 5047, 5048, 5049

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie