Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Ried

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Ried beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft bewonen een veilig gevoel in huis. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp lees je handige informatie over de meest bekende type systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Verder verstrekken we op alarmsysteemcheck.nl mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Ried en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De voordelen van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-ried

Alarminstallatie Ried installeren

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat een signaal geeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. In veel gevallen is het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een professional volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodgeval kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Ried? Hieronder nemen we alle stappen met je door.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en controleer waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier ontdek je welke ramen en deuren minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Als we het hebben over inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren.

 2. Kies het soort alarm

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bedraad systeem is alles met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem communiceert vaak via radiogolven. en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  We differentiëren verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook SMS, lichtalarm, telefonische oproep, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Afsluitend kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Ried en de gemeente.

 5. De installateur komt langs

  Het beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De vakman vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon instellen die een notificatie ontvangt bij verdachte omstandigheden.

Een handig alarmsysteem kopen in Ried?

Vraag offertes op bij experts in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Waadhoeke gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop moet je een keuze maken uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hierna lichten we dat verder toe.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, dat werkt op batterijen. Het is heel snel te installeren en het is met name geschikt voor oudere woningen. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Relatief goedkoop en makkelijk te plaatsen.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Investering inclusief montage: €650,00 – €1750,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijzen inclusief installatie: €950,00 tot wel €1900,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar de kabels al voorhanden zijn kies je voor bedrade detectoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn kies je voor draadloze onderdelen.

 • Een betrouwbaar systeem dat eenvoudig uitbreidbaar is.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1550,00 tot ongeveer €2050,00.

Overige mogelijkheden huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Ried.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: meldingen worden doorgestuurd naar getrainde centralisten.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, pas, druppel, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Ried (juli 2024)

Het aanleggen van beveiligingsapparatuur kan je in theorie zelf. Toch, ga je voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder tonen wij de adresgegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Ried. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Samsung en Cadxx. Je bekijkt hier ook verkooppunten en leveranciers Peins, Schalsum, Boer en Dongjum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien tips om woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Ried te verminderen. Bekijk ook meer informatie over Meldkamer.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorg dat er geen post buiten ligt tijdens de vakantie.
 9. Zorg dat je geen grote hoeveelheden geld in huis hebt.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Ried vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief met veel kennis over het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan garant voor een intelligente alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Speciale SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Smart Assist functie: Niemand thuis, alarm aan!
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Optioneel met Trigion, Erkende meldkamer met PAC 1 vergunning.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en Foscam, EZVIZ, D-Link, Somfy, TP-Link of Hombli, Eve, Yale, Arlo, Netamo.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Ried?

De kosten van een slim alarmsysteem in Ried voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €800,00. De normale prijs wordt beïnvloed door het soort alarm, het aantal extra opties zoals camera’s of gasdetector, het aantal ruimtes, en de installateur.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat de actuele status is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist stelt woningeigenaren op de hoogte in het geval van een inbraak of brand. D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De onkosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en €47,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij onraad ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per unit. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Ried.


Postcodegebied: 8811

Plaats een reactie