Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Waadhoeke

Met een alarmsysteem in Waadhoeke beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal een inbraak mogelijk kunnen voorkomen, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Tevens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand of lekkage. Via onze adviseurs tonen wij uitgebreide details over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je hier erkende beveiligingsbedrijven in Waadhoeke en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

alarmsysteem-waadhoeke

Alarminstallatie Waadhoeke laten plaatsen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch waarschuwingssysteem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging gaat vaak een sirene af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De operator bekijkt de melding en neemt direct contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Waadhoeke? In het stukje hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn huis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en kijk waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Met deze informatie maak je een plan welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren.

 2. Soort alarm kiezen

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij bekabelde installaties is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem heeft geen bedrading nodig en kent een eenvoudige installatie. Een hybride oplossing is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook telefonische oproep, SMS, E-mail, geluidsalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een professionele integratie met de meldkamer (PAC). Zij kunnen zelfs de hulpdiensten inschakelen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Voer je adres in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Waadhoeke en omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De expert geeft altijd een goed instructie. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die op de hoogte gesteld moeten worden bij abnormale gebeurtenissen.

Een goed alarmsysteem kopen in Waadhoeke?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs uit de regio

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer mensen in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met eenvoudige functionaliteiten. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief meldkamer koppeling, afstandsbediening, bewegingsmelders, rookmelders, buitensirene. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In de volgende paragraaf noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. Het installatieproces is zo gedaan en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Minpunten zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 tot €1850,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit gezien als een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Investering inclusief installatie: €1200,00 tot wel €1850,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde onderdelen, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze onderdelen.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1800,00 tot ongeveer €2950,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met extra componenten en slimme beveiliging voor extra comfort. In de lijst hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Waadhoeke.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging via een pincode, pas, tag, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Waadhoeke (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een vakkundig installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In het bijgaande overzicht delen wij de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Waadhoeke. Zij kunnen je helpen met merken zoals Ajax Kidde en Kenwei. Of klik door voor bedrijven en leveranciers in Harlingen, Terschelling, Súdwest-Fryslân en De Fryske Marren.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden 10 handige tips om de kans op inbraak in Waadhoeke te limiteren. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat je goed hang- en sluitwerk aanschaft.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zorg voor voldoende buitenverlichting.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Maak slimme afspraken met de buren.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vertel niet op Facebook of Instagram dat je op vakantie bent.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Een professioneel beveiligingssysteem voor thuis

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Waadhoeke vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die veel expertise hebben rondom het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een effectieve alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. Optioneel heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle reactie en levenslange garantieservice.
 • Feenstra.com: 24/7 bewaking door bemande meldkamer in Nederland.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Erkende systemen die aan alle verzekeringseisen voldoen.
 • SmartAlarm: Voor Inbraak (Trigion), Medisch, Waterschade en Brandschade.
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en D-Link, EZVIZ, Foscam, Somfy, Bosch + Eve, Eufy, Yale, Netamo, Hombli.

Bekijk inbraakbeveiliging FAQ

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Waadhoeke?

De kosten van een goed alarmsysteem in Waadhoeke voor thuis liggen tussen de €425,00 en €800,00. De precieze prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de additionele services zoals camera’s of brandmelder, het aantal ramen en deuren, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert checkt de centralist wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De beveiliger belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) Bij een geverifieerde alarmmelding Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €42,50 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij ongewone situaties kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de pakkans is een stuk groter omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een dome/bullet camera vanaf €300,00 p/stuk. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €475,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Waadhoeke.


Postcodegebied: 8814

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie