Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Achlum

Door te kiezen voor een alarmsysteem in Achlum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een actieve alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp tonen wij uitgebreide info over de soorten systemen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Achlum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-achlum

Alarminstallatie Achlum laten plaatsen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch mechanisme dat een alarm geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert bekijkt wat er aan de hand is en neemt telefonisch contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Achlum? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en controleer waar de risico’s het grootst zijn. Op basis daarvan bepaal je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. M.b.t. inbraakdetectie zijn er meerdere sensors: beveiligingscamera’s, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het soort alarm

  De meest bekende types zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties is de installatie grotendeels verbonden met kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een wireless (draadloos) systeem kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor diverse type alarmeringen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Een interessante keuze is doorschakeling van de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Desgewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag gratis offertes op

  Voer je adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Achlum en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De woningbeveiliger demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen opgeven die een notificatie ontvangt wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Achlum?

Krijg verschillende offertes van experts in jouw regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Waadhoeke kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. In aanvulling daarop zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna zullen we daar een toelichting op geven.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie werkt op basis van radiogolven, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Bovendien ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Minpunten zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1500,00.

Een alarmsysteem met kabels
In het geval van een bekabeld alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, maar wat minder geschikt voor bestaande bouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, minder storingsgevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Tarieven inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2400,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn gebruik je bekabelde sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze detectoren.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten incl. aanleggen vanaf €1100,00 tot €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Achlum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: een melder die het aangeeft als er ergens gas aanwezig is.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, tag, ID, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Achlum (april 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Maar, wanneer je het laat aanleggen door lokaal installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In dit overzicht ontdek je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Achlum. Zij werken met gangbare merken als Paxton en JAGO. Of zoek door naar installateurs en bedrijven in Herbaijum, Dongjum, Hitzum en Tzum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden praktische tips om de opties voor inbraak in Achlum te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Sirenes.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit altijd alle deuren en ramen af.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Bij vakantie: vraag buren het gras te maaien of hun auto op jouw oprit te zetten.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Laat anti-inbraakfolie aanbrengen op inbraakgevoelige ramen.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Achlum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een ingenieuze alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Dikwijls kunnen ze jou ook helpen met extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Levenslange garantie, snelle reactie en SOS-knop.
 • Feenstra.com: Zelf controle over opnames, opslag en delen van de beelden.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Eenvoudig te koppelen aan de Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Bosch, TP-Link, Somfy of Eve, Yale, Netamo, Eufy, Arlo.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Achlum?

De kosten van een goed alarmsysteem in Achlum voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €900,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals meldkamer en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen checkt de centralist wat er rondom het huis gebeurt en of ze direct in actie moeten komen. De centralist zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen Bij een geverifieerde alarmmelding Door het inschakelen van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De investering in een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €15,00 en €45,00 per 4 weken.

Op welke manier wordt ik geïnformeerd bij een inbraak?

Bij een verdachte poging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Geeft jij de voorkeur aan een stil alarm, dan zal de indringer niets horen, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat deze video’s goed bewijsmateriaal zijn. Een voordelige mogelijkheid is een set met analoge camera’s, vanaf €200,00 per stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Installeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €500,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Achlum.


Postcodegebied: 8806

Plaats een reactie