Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Gasselternijveenschemond

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Gasselternijveenschemond verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Dit alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, waarschuwt bij een inbraak en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Middels onze uitgebreide keuzehulp bieden we populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en wat inbraakbeveiliging nu precies kost. Tevens bekijk je op deze site landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Gasselternijveenschemond en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Er zijn abonnement inclusief meldkamer service.

alarmsysteem-gasselternijveenschemond

Alarminstallatie Gasselternijveenschemond plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij ongewone situaties gaat vaak een luid alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Tegen extra betaling is jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker controleert het signaal en belt direct de klant (de bewoner). Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Gasselternijveenschemond? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem voor thuis

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Op basis daarvan bepaal je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen sensoren / detectoren moeten krijgen. Als we het hebben over inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: glasbreuksensoren, gasdetectoren, waterdetectoren, beveiligingscamera’s, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride inrichting is een combinatie van beide.

 3. Type alarmering

  We onderscheiden meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, lichtalarm, E-mail, SMS. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een automatische melding naar de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en selecteer de installatie die je wilt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Gasselternijveenschemond en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op een vooraf afgesproken moment. De medewerker legt precies uit hoe je het moet bedienen. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen ingeven die gebeld moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Gasselternijveenschemond?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in jouw buurt

Keuzehulp: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in de gemeente Aa en Hunze houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Je woning draadloos beveiligen
Een draadloos alarmsysteem wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, met units die werken met batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Houd in acht dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot €1600,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij de hogere risicoklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het is gemakkelijker in onderhoud, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Minder flexibel, en minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarief inclusief installatie: €1050,00 tot wel €1800,00.

Een combinatie / hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt eigenlijk de ideale tussenoplossing. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1100,00 – €2750,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Gasselternijveenschemond.

 • Rookmelders: meet de temperatuur in huis den detecteert rook.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: voor het detecteren van verschillende soorten gas, zoals aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: maximale veiligheid door de kleinste bewegingen te registreren.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een druppel, pincode, pas, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Gasselternijveenschemond (juli 2024)

Het plaatsen van je eigen alarmsysteem is een mogelijkheid. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder tonen wij de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Gasselternijveenschemond. Zij werken met gangbare merken als Winland en Enforcer. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Nieuw-Buinen, Drouwenermond, Gasselternijveen en Nieuwediep.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Er zijn wel veel zaken waar je op kunt letten om de kans te verkleinen. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Gasselternijveenschemond te verminderen. Lees ook meer info over Toegangscontrole.

 1. Zorg voor hang- en sluitwerk met het SKG-keurmerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Beveiligingsbedrijf Gasselternijveenschemond vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven met veel kennis over het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze aanbieders bieden een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Optioneel kan jij hier ook terecht voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Gemakkelijk te bedienen met de Verisure App.
 • Feenstra.com: Beveiligd tegen sabotage en hacken met eigen App.
 • Woonveilig: Gemakkelijk uitbreiden met o.a. bewegingsmelders en brandbeveiliging.
 • V&S Beveiliging: A-merk beveiligingsapparatuur met laagste prijsgarantie.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam + Arlo, Netamo, Hombli, Eufy, Yale.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Gasselternijveenschemond?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Gasselternijveenschemond voor thuis liggen ongeveer tussen de €500,00 en €1300,00. De totale prijs hangt af van het soort systeem, de additionele services zoals meldkamer koppeling en camera’s of gasmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat er aan de hand is en of ze direct in actie moeten komen. De beveiliger probeert bewoners meteen te bellen als er sprake is van inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €15,00 & €35,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij een inbraak?

Bij beweging kan je op verschillende manieren een melding krijgen. Veel gekozen alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. In het geval van een stil alarm zal er geen sirene afgaan, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het ontmoedigt inbrekers en het vergroot de pakkans omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €175,00 p/stuk. Liever een systeem met HD-beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Plaats dan een HD IP camera. De prijs hiervan is zo’n €425,00 per stuk. Tip: laat het installeren door een beveiligingsadviseur Gasselternijveenschemond.


Postcodegebied: 9515

Plaats een reactie