Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lobith

Door het installeren van een alarmsysteem in Lobith voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, waarschuwt bij onraad en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Daarbij kan een huisalarm een signaal geven bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp doorzoek je populaire info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Lobith en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Verlaging van de verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-lobith

Alarminstallatie Lobith aanleggen

De betekenis van een alarmsysteem is: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij onraad en inbraak. Bij verdachte omstandigheden gaat vaak een sirene af en krijg je in de app of per sms een melding. In sommige situaties is jouw woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een professional controleert het signaal en probeert contact te leggen met de bewoners of andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen meteen politie en andere hulpdiensten ingelicht worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lobith? Hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Op deze manier weet je welke ingangen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: waterdetectoren, glasbreuksensoren, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, rookmelders, bewegingsmelders.

 2. Selecteer een type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij de bekabelde optie is alles met kabels verbonden wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is een stuk flexibeler. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er bestaan verschillende alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook geluidsalarm, telefonische oproep, E-mail, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een standaard melding richting een 24/7 meldkamer (PAC). Je woning staat altijd onder controle van beveiligers. Mogelijk kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lobith en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De vakman hoe je het systeem in werking stelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een erkend alarmsysteem kopen in Lobith?

Ontvang gratis offertes van installateurs uit de buurt

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Zevenaar houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, buitensirene. Daarnaast moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk zullen we daar een toelichting op geven.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, de detectoren hebben een batterij. Het is heel snel te installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Minpunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Voordelig en gemakkelijk aan te leggen.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Prijzen inclusief montage: €725,00 oplopend tot €1700,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
Bij een bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, kent weinig storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Tarieven inclusief installatie: €1200,00 tot +/- €1800,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt installeer je bedrade detectoren, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze detectoren.

 • Betrouwbaar systeem, eenvoudig uitbreiden met draadloze componenten.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 tot ongeveer €2400,00.

Huisbeveiliging: extra opties

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met extra sensoren en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder lees je meer informatie over extra veilig wonen in Lobith.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch inschakelen bij brand.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: verjaagt inbrekers en informeert omgeving van een inbraak.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een ID, druppel, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: de CO2 meter geeft direct inzicht.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lobith (april 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, ga je voor een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het alarm naar behoren functioneert. In dit overzicht ontdek je de gegevens van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lobith. Zij hebben ervaring met merken als Profiline en Bticino. Je kunt ook doorklikken naar installatiebedrijven en leveranciers in Tolkamer, Groessen, Herwen en Aerdt.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Lobith te verkleinen. Check ook extra informatie over Soorten alarminstallaties.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Laat de buren je woning checken indien je weg bent.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Informeer inbrekers niet via social media dat je op vakantie bent.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Lobith vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. In de regel kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Supersnelle meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Altijd inzicht in wie er binnen de woning is.
 • Woonveilig: Volledig draadloos en dus eenvoudig zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Draadloos systeem dat je eenvoudig kunt verhuizen of uitbreiden.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Standaard voorzien van VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, TP-Link, Somfy, EZVIZ, Foscam of Netamo, Arlo, Eufy, Eve, Yale.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lobith?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Lobith voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1475,00. De totaalprijs wordt gekenmerkt door het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Als het alarm een signaal opvangt bekijkt de centralist direct of er iets aan de hand is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. De operator neemt contact op met de bewoners in het geval van een inbraak of brand. Middels Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De investering in een alarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €12,50 en €50,00 per 4 weken.

Hoe word ik gewaarschuwd bij een inbraak?

Bij een ongewone beweging kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een geluidsalarm (sirene) of een notificatie op iPad of telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm, telefonische oproep. Indien je het stille alarm aanzet is de indringer zich niet bewust van zijn acties, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Een voordelige mogelijkheid is een bedrade camera vanaf €150,00 per aansluiting. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Kies dan voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Lobith.


Postcodegebied: 6915

Plaats een reactie