Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Gelderland

Dankzij een alarmsysteem in Provincie Gelderland heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. Middels onze uitgebreide keuzehulp doorzoek je uitgebreide details over de diverse systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Ook verstrekken we op deze pagina erkende beveiligingsbedrijven in Provincie Gelderland en delen wij de beste inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Inbrekers kiezen minder snel voor huizen met een alarm.
 • De alarmerende functie vergroot de kans dat inbrekers de benen nemen.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

Alarminstallatie Provincie Gelderland plaatsen

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektrisch systeem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je een melding op je smartphone. In sommige situaties wordt jouw woningalarm direct verbonden met een controle- / meldkamer. De beveiliger analyseert de melding en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Gelderland? Hieronder leggen we precies uit hoe dit werkt.

Beveiligingssysteem in mijn woning laten installeren

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Maak een goed profiel van jouw woning en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Op basis daarvan maak je een plan welke deuren en ramen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. M.b.t. inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, gasdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Bij een bekabeld systeem moeten er overal draden worden getrokken zodat het bijna niet te saboteren is. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride product werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  We differentiëren allerlei alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: telefonische oproep, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van extra service van de alarmcentrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Gelderland en de directe omgeving.

 5. De installateur komt langs

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op de gekozen dag. De expert vertelt hoe je het systeem in- en uitschakelt. Bovendien kan je de waarschuwingsadressen opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goed alarmsysteem kopen in Provincie Gelderland?

Vergelijk tarieven van beveiligingsbedrijven in jouw regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Flink wat huizen in deze regio laten professionele alarmbeveiliging installeren. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief bewegingsmelders, buitensirene, afstandsbediening, meldkamer koppeling, rookmelders. Ook zul je moeten kiezen voor een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het volgende stuk noemen we alle pluspunten en minpunten.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarm voor woningen is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is makkelijk aan te leggen en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijzen inclusief montage: €775,00 tot +/- €1550,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Je hebt weinig onderhoud nodig, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Prijs inclusief installatie: €1050,00 tot wel €2250,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde componenten, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze onderdelen.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1150,00 tot ongeveer €2350,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Optioneel kan je kiezen voor aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het volgende schema vind je meer informatie over veilig wonen in Provincie Gelderland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: je hebt je eigen beveiligingscamera beelden voor onderzoek.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: elektronische sensor die beweging in zijn directe omgeving waarneemt.
 • Meldkamer abonnement: direct opvolging van een alarm door professionele beveiligingsmedewerkers.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een ID, druppel, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: altijd bewust van het binnenklimaat.

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Je kunt je huis niet helemaal inbraakvrij maken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. In het stukje hieronder vind je 10 handige tips om de kans op inbraak in Provincie Gelderland te verminderen. We bieden ook aanvullende informatie over Hybride alarmsysteem.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Leg kostbare apparatuur uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Laat af en toe de radio aangaan op afstand (slimme-apps).
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Start een eigen groep voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg eventueel cash geld op in een kluis of bank.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Provincie Gelderland?

De kosten van een goed alarmsysteem in Provincie Gelderland voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €525,00 en €1050,00. De offerteprijs komt tot stand door het soort systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal ramen en deuren, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij beweging, glasbreuk of rook controleert een centralist wat er rondom het huis gebeurt en of er opvolging moet komen van de hulpdiensten zoals de politie. Een specialist neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De kosten van een alarmsysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 & €37,50 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij onraad is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een melding op je telefoon. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. In het geval van een stil alarm zal de indringer niets horen, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. Voor de kleine portemonnee is er een systeem met digitale camera’s, vanaf €175,00 per camera. Wil je een systeem met HD-beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Zoek dan naar een HD IP camera voor €375,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Provincie Gelderland.


Bekijk potentiële installateurs in Barneveld, Harderwijk, Ermelo, Nijkerk, Putten, Tiel, Buren, Neder-Betuwe, Culemborg, West Betuwe, Zaltbommel, Maasdriel, Nijmegen, Berg en Dal, Heumen, Wijchen, Beuningen, Druten, West Maas en Waal, Overbetuwe, Lingewaard, Wageningen, Ede, Arnhem, Renkum, Rozendaal, Zevenaar, Duiven, Westervoort, Montferland, Brummen, Doesburg, Rheden, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Winterswijk, Aalten, Oost Gelre, Zutphen, Lochem, Bronckhorst, Berkelland, Apeldoorn, Voorst, Losser, Hattem, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Epe en Heerde.