Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Camerabewaking

Camerabewaking of cameratoezicht is het houden van toezicht op een gebouw met behulp van camera’s. Camerabewaking wordt zowel toegepast op openbare domeinen als privédomeinen. De technologie van camerabewaking is de laatste jaren zeer geëvolueerd. Om uw woning beveiliging optimaal te stellen, is camerabewaking of cameratoezicht een zeer handig hulpmiddel. Tegenwoordig is het mogelijk om via uw laptop of gsm op afstand uw bewakingscamera op te vragen. Zo kunt u bijvoorbeeld op uw werk nagaan hoe het met uw woning is gesteld. Het is noodzakelijk voor inbraak- en diefstal beveiliging. U kunt zeer eenvoudig onopvallend camera’s in en rond uw woning plaatsen als woning beveiliging. Camerabewaking in combinatie met toegangscontrole en een alarmysteem is zeer nuttig voor een goede beveiliging van uw woning.

Hoe kiest u een goed camerabewaking systeem?
Als u uw woning wilt gaan beveiligen met een camerabewaking systeem dan heeft u verschillende camerabewaking systemen waar u uit kunt kiezen. Veel mensen kiezen voor een draadloos camerabewaking systeem want dan hoeft u geen rekening te houden met de bedrading. Dit wordt ook vaak toegepast bij bedrijfsbeveiliging.

Bewakingscamera aanschaffen

Een draadloos camerabewaking systeem kost natuurlijk wat meer dan een camerabewaking systeem met bedrading. De prijzen van een camerabewaking systeem varieert tussen €850 en €1400. Uw woning en de ligging zijn vaak bepalend voor de prijs. De prijs voor een draadloos camerabewaking systeem voor een vrijstaande woning is vaak wat duurder dan een draadloos camerabewaking systeem voor een rijtjeswoning. U kunt voor een camerabewaking systeem voor buiten kiezen maar ook voor een camerabewaking systeem voor uw woning. Het ligt er helemaal aan wat de bedoeling is en waarom u bewakingscamera’s wilt aanschaffen. Als u niet goed weet welk camerabewaking systeem het beste bij u past, is het aan te raden dat u zich informeert bij een beveiligingspecialist. Een bedrijf dat camerabewaking systemen verkoopt kan samen met u bepalen welk camerabewaking systeem het beste bij uw situatie past.

Prijzen

Er zijn allerlei beveiligingssystemen om u te beschermen tegen inbrekers. Bewakingscamera’s, bewegingsmelders, alarminstallaties, sirenes en zwaailichten worden gebruikt als inbraakbeveiliging. Zo zijn er draadloze camera bewaking sets. Deze systemen zijn complete sets met camera en recorder waarbij beelden draadloos naar een ontvanger/ recorder worden gezonden. Het voordeel van deze draadloze camerabewaking systemen is dat u geen kabels vanaf de digitale videorecorder naar de bewakingscamera’s hoeft te trekken, maar enkel de draadloze bewakingscamera’s van stroom hoeft te voorzien. Via onze tool kan je eenvoudig prijzen van alarmsystemen in Gouda, Hoorn of Spijkenisse opvragen.

Draadloze bewakingscamera’s

Draadloze camerabewaking sets hebben als nadeel dat de afstand tussen de bewakingscamera en de ontvanger snel wordt beperkt door muren en in de praktijk niet verder rijkt dan ongeveer 15 meter. De draadloze camerabewaking sets worden steeds populairder vanwege de eenvoudige installatie en een goede prijs kwaliteit verhouding. Prijzen voor deze sets variëren van €300 tot €1.100. Deurbeveiliging camera’s zijn speciaal gemaakt zijn voor het beveiligen van deuren en om zo toezicht te houden wie er voor uw deur staat. De deurcamera’s zijn er in de vorm van deurspionnen, waar gebruik wordt gemaakt van het kijkgat maar ook in de vorm van intercom systemen. De deurcamera’s hebben de functie dat er bij het aanbellen en op verzoek van de gebruiker een foto wordt gemaakt. Op deze manier wordt vastgelegd wie er heeft aangebeld en is dit te bekijken op een LCD scherm. Door de toenemende gevallen van overvallen die op woonhuizen gepleegd worden zijn deurcamera’s een effectief beveiligingsproduct, omdat er vooraf is te zien wie voor de deur staat en wanneer er iets mocht gebeuren er een foto van de dader is gemaakt. Prijzen van deze bewakingscamera’s liggen tussen €140 en €300 . Voorts zijn er natuurlijk nog een overvloed aan alarminstallaties voorhanden. Laat u eens goed adviseren door een beveiligingsspecialist en verzamel informatie via het internet. Prijsvergelijking is online goed te doen via de diverse aanbieders.

Soorten beveiligingscamera’s

Behoefte aan veiligheid is één van de meest belangrijke dingen in het leven, het lijkt vanzelfsprekend echter is dit tegenwoordig niet meer zo. Veiligheid is niet alleen belangrijk voor jezelf maar uiteraard ook voor je gezin, vrienden en eventuele gasten. Daarbij wil je kostbare bezittingen zoals een auto of je huis zo goed als mogelijk beveiligen en bruikbaar bewijsmateriaal hebben indien er pogingen worden gedaan om deze bezittingen te stelen of te vernielen.

Camera beveiliging in woonhuizen wint, juist door deze behoefte aan veiligheid, steeds meer aan populariteit. Om een inbreker buiten de deur te houden is vroegtijdige signalering gewenst. Een camera beveiliging thuis kan hierin een belangrijke aanvulling zijn op je inbraakalarmsysteem. Alle activiteiten rondom je huis worden geregistreerd en eventueel vastgelegd op een harddisk recorder. Camera’s schrikken af en werken preventief. Bovendien kunnen ze dienen als bewijsmateriaal van een bepaald delict.

Voor het beveiligen van je woonhuis zijn er zeer veel camera’s te koop die op verschillende manieren functioneren. Zo zijn er IP camera’s, die werken op het computer netwerk en CCTV camera’s die op een afgesloten systeem werken. De keuze of je één of meerdere camera’s thuis wilt installeren hangt af van het type beveiligingscamera wat het meest geschikt is qua beveiliging in je huis.

Hieronder vindt je enkele type camera’s die geschikt zijn voor een woonhuis:

Camera’s voor binnenshuis:

 • Full HD camera draadloos
 • VGA IP camera beveiliging draadloos
 • Wireless camera beveiliging set

Camera’s voor buitenshuis:

 • Camera set met infrarood camera’s
 • Full HD buiten camera beveiliging set

Welke functies heb je nodig?

Bij het selecteren van het type beveiliging camera is het belangrijk om te weten welke functionaliteiten je wilt gaan gebruiken, zoals:

 • Is het opnemen van de beelden noodzakelijk en voor hoelang
 • Dienen de camerabeelden direct zichtbaar te zijn op bv een TV scherm
 • Is het noodzakelijk om op een andere locatie de beelden te kunnen bekijken, zoals bv op een telefoon
 • Moet de camera kentekens kunnen lezen etc. (HD camera of niet)
 • Vaak is het zo dat hoe meer mogelijkheden je verlangt van een camera hoe duurder deze zal zijn in aanschaf.
 • Ook is het zo dat dat bij sommige type camera’s enige technische kennis vereist is. Bij een IP beveiligings camera is bv enige computer kennis benodigd.