Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Hoorn

Door middel van een alarmsysteem in Hoorn heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Deze gemeente kent jaarlijks flink wat inbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je direct laten koppelen aan de meldkamer en geeft je meer gemoedsrust. Tevens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, rook of een gaslek. Middels onze uitgebreide keuzehulp verstrekken we praktische details over de meest populaire systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Afsluitend check je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Hoorn en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • Het vergroot de kans om inbrekers te arresteren.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-hoorn

Alarminstallatie Hoorn aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch apparaat dat notificaties verstuurt bij een bepaalde gebeurtenis. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Soms is het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt direct mee en waarschuwt de bewoners of andere contactpersonen. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen eventueel direct de hulpdiensten gealarmeerd worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Hoorn? In dit handige stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Maak een goed profiel van jouw woning en controleer waar de zwakke plekken liggen. Op die manier bepaal je welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. M.b.t. inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor het nauwelijks storingen kent. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen bedrading nodig en kan snel worden aangesloten. De hybride mogelijkheid is een mix van zowel bedrade als draadloze items.

 3. Keuze voor alarmmelding maken

  Er kan worden gekozen voor meerdere type alarmen: populair is de melding op je telefoon, maar ook geluidsalarm, SMS, lichtalarm, E-mail. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting de meldkamer (PAC). Zij volgen de meldingen direct op. Indien gewenst is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw adres in en geef aan wat je graag wilt laten plaatsen. Je krijgt dan kosteloos 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Hoorn.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op het afgesproken moment. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen ingeven die een notificatie ontvangt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Hoorn?

Ontvang gratis offertes van installatiebedrijven in direct regio

Advies: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Terschelling kiezen voor alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals camerabewaking, afstandsbediening, buitensirene, rookmelders, bewegingsmelders. Eveneens heb je de keuze uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Aandachtspunten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Prijs inclusief montage: €800,00 tot €1650,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm worden kabels gebruikt om alle sensoren en camera’s te verbinden. Het is een waterdicht systeem, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse is dit type zelfs een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Je hebt amper last van storingen en weinig onderhoud nodig.
 • Na installatie minder makkelijk uit te breiden.
 • Onkosten inclusief installatie: €1300,00 tot €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Waar al bedrading ligt neem je de bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn doe je het met de draadloze sensors.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1550,00 tot €2500,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Hoorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, ID, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Hoorn (mei 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht bieden wij de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Hoorn. Zij werken met gangbare merken als Theben en Jockel. Op onze site bekijk je ook aanbieders en bedrijven in Oosterend, Grou, Lies en Formerum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Hoorn te verkleinen. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Werk met tijdschakelaars voor de binnenverlichting.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Check of er iets bestaat als Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem voor thuis

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Hoorn vergelijken in mei 2024

In de provincie Provincie Friesland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze dienstverleners staan bekend om een complete alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. In potentie kan jij hier ook terecht voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Gemakkelijk zelf bedienen met sleutelhanger, App en bedieningspaneel.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Directe koppeling mogelijk met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en Bosch, D-Link, EZVIZ, TP-Link, Foscam of Eufy, Netamo, Hombli, Arlo, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Hoorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Hoorn voor thuis liggen je tussen de €500,00 en €1450,00. De uiteindelijke prijs is afhakelijk van het gekozen systeem, het aantal extra opties zoals een beveiligingscamera of brandmelder, het soort woning, en het jaarlijkse onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Wanneer er een melding binnenkomt bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De centralist waarschuwt de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De tarieven van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement bedragen tussen de €20,00 & €40,00 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij detectie kan je op diverse manieren een melding krijgen. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een pushmelding op je smartphone. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, telefonische oproep, lichtalarm, e-mail. Als je een stil alarm laat installeren is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat zijn de voordelen van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Zichtbare camera’s hebben een afschrik effect en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je veel gerichter aangifte kunt doen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een mix van enkele losse camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Voorkeur voor een systeem met HD-beeld zodat je ook belangrijke details als gezichten kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera vanaf €600,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Hoorn.


Postcodegebied: 8896

Plaats een reactie