Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Terschelling

Door middel van een alarmsysteem in Terschelling beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Daarbij waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp delen wij handige info over de meest bekende type systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop verstrekken we op deze pagina mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Terschelling en check je praktische inbraakpreventietips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • Grotere kans dat inbrekers opgepakt kunnen worden.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Mogelijkheid tot het afsluiten van een meldkamer-abonnement.

alarmsysteem-terschelling

Alarminstallatie Terschelling installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een elektronisch systeem dat dankzij detectoren een alarm genereert bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat vaak een sirene af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Soms wordt het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. De centralist analyseert de situatie en neemt telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Vakkundig een goedkope alarminstallatie laten installeren in Terschelling? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Posities van detectoren en sensoren

  Inventariseer jouw woning om erachter te komen waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Daardoor kom je erachter welke ramen en deuren uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Betreffende inbraakdetectie kan je kiezen voor diverse soorten sensors: gasdetectoren, magneetcontacten, waterdetectoren, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Selecteer een type alarm

  Je kunt kiezen uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij de bedrade systemen is alles met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief is effectief zonder bekabeling en kan overal worden geïnstalleerd. De hybride mogelijkheid werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook E-mail, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Een interessante keuze is een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en selecteer de installatie die je wilt. Je ontvangt binnen korte tijd verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Terschelling en omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het beveiligingsbedrijf komt het systeem plaatsen op het afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die ingelicht moeten worden zodra het alarm afgaat.

Een handig alarmsysteem kopen in Terschelling?

Vraag offertes op bij experts in direct regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Terschelling houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met enkel de noodzakelijke onderdelen. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief camerabewaking, afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Ook dien je een keuze te maken uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. In het onderstaande blok delen we daar meer info over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, dat werkt op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Tevens is het systeem zeer flexibel en voordelig. Aandachtspunten zijn dat het batterij-onderhoud zelf uitgevoerd moet worden en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot €2250,00.

Een vast kabel-alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. De werking is erg nauwkeurig, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij hogere risicoklasse van bedrijven en woningen wordt dit gezien als een verplichting. Je hebt weinig onderhoud nodig, ze kunnen bijna niet gesaboteerd worden en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Investering inclusief installatie: €1150,00 tot +/- €1650,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bekabelde onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1650,00 tot en met €2150,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor nog meer veiligheid. Onderstaand vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Terschelling.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandbeveiligingssysteem dat brand detecteert, signaleert en beheerst.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: systeem van verschillende beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging middels een druppel, pincode, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Terschelling (juli 2024)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de bijgaande tabel ontdek je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Terschelling. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Tzunali en Eurosafe. Je bekijkt hier ook bedrijven en installateurs in Vlieland, Leeuwarden, Harlingen en Waadhoeke.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden praktische tips om de kans op inbraak in Terschelling te verkleinen. We bieden ook aanvullende informatie over Koolmonoxidemelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Check de opties voor regionale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Laat niet te veel cash geld in de woning liggen.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Terschelling vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Deze bedrijven staan garant voor een professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Meestal heb je de keuze voor een rechtstreekse connectie met een meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Altijd goed beveiligd met Smart Assist functie.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en TP-Link, D-Link, Bosch, EZVIZ, Somfy + Yale, Eve, Eufy, Arlo, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Terschelling?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Terschelling voor thuis liggen gemiddeld tussen de €525,00 en €1100,00. De echte prijs wordt beïnvloed door het type installatie, de extra opties zoals camerabeveiliging of gasmelder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er gaande is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional neemt meteen contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Middels Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De prijs van een alarmsysteem met meldkamer abonnement variëren tussen de €17,50 & €30,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering kun je geïnformeerd worden op meerdere kanalen. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een notificatie op je telefoon. Andere beschikbare meldingen zijn: doorschakeling naar meldkamer, lichtalarm, e-mail, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera kan heel veel effect hebben. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en het vergroot de pakkans omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een bekabelde analoge camera vanaf €175,00 per stuk. Liever optimaal gedetailleerd beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 p/stuk. Zelf te plaatsen of laten installeren door een beveiligingsadviseur Terschelling.


Postcodegebied: 8880, 8881

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie