Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Lathum

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Lathum verklein je de kans op een inbraak aanzienlijk. In de gemeente zijn er jaarlijks tientallen woninginbraken. Je alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij brand, rook of een gaslek. In onze keuzehulp check je betrouwbare info over de meest populaire systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop check je hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Lathum en vind je hier handige anti-inbraaktips.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Het heeft een duidelijke reactieve werking.
 • De sirene jaagt inbrekers de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-lathum

Alarminstallatie Lathum laten plaatsen

Een alarmsysteem is een elektronisch mechanisme dat een signaal geeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij beweging gaat het alarm af en ontvang jij op je telefoon een melding. Wanneer je dat wil is het woningalarm opgenomen in het netwerk van een meldkamer. Een expert kijkt direct mee en probeert contact te leggen met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een noodgeval worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Lathum? In ons speciale stappenplan vertellen we je precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Zorg voor een goed beeld van het huis en ontdek zo waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, magneetcontacten, gasdetectoren, rookmelders, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) is effectief zonder bekabeling en is bijvoorbeeld heel geschikt voor bestaande bouw. Een hybride systeem is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  We differentiëren diverse alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: geluidsalarm, SMS, lichtalarm, telefonische oproep. Je kunt ook kiezen voor een standaard melding richting de Particuliere Alarm Centrale (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om inbrekers op heterdaad te betrappen is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag prijzen op bij installatiebedrijven

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Lathum.

 5. Installatie en uitleg

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op het afgesproken moment. De vakman demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) opgeven die een notificatie ontvangt bij abnormale gebeurtenissen.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Lathum?

Ontvang gratis offertes van specialisten in direct regio

Tips: Type beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Zevenaar kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals afstandsbediening, rookmelders, bewegingsmelders, buitensirene, meldkamer koppeling. In aanvulling daarop heb je de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride installatie. Hieronder lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het installatieproces is zo gedaan en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Daarnaast kan je het gemakkelijk verplaatsen en uitbreiden. Let erop dan de batterijen eens per jaar moet worden vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €725,00 tot ongeveer €1950,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • De installatie is vaak duurder en arbeidsintensiever.
 • Tarief inclusief installatie: €1075,00 oplopend tot €2300,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade sensors, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 – €2950,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Optioneel kan je kiezen voor additionele sensoren, camera’s, randapparatuur en slimme beveiliging voor nog meer gemak. In de lijst hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Lathum.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rook met een lokale sirene en pushmelding.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatisch brandblussysteem dat een beginnende brand snel en effectief bestrijdt.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: controleert meldingen en schakelt indien nodig hulpdiensten in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Lathum (april 2024)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Maar, wanneer je dit laat doen door een vakkundig installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In dit overzicht delen wij de adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Lathum. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als GPS Perimeter en PowerSonic. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers De Steeg, Drempt, Giesbeek en Angerlo.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We bieden populaire tips om de opties voor inbraak in Lathum te verkleinen. Check ook extra informatie over Brandbeveiliging.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Vraag buren om een oogje in het zeil houden.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Leg sleutels op een veilige plaats.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een beveiligingssysteem

Kies voor een alarmcentrale bij je huisbeveiliging voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Lathum vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Gelderland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Zij helpen jou met een complete alarmdienst die je kunt bedienen met de smartphone. In de regel kan je kiezen voor een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: REQ gecertificeerde beveiligingssystemen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: 24 maanden garantie, topkwaliteit en geplaatst door pro’s.
 • SmartAlarm: Je alarm bedienen en instellen via de Applicatie (met Trigion).
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Bosch, Foscam, Somfy, EZVIZ, D-Link of Netamo, Hombli, Yale, Arlo, Eve.

Veelgestelde vragen over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Lathum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Lathum voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1475,00. De totaalprijs komt tot stand door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals alarmcentrale en camera’s of koolmonoxidemelder, het aantal kamers, en het jaarlijkse onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Als het alarm een signaal opvangt wordt er in de alarmcentrale gekeken wat er aan de hand is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De prijs van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €20,00 en +/- €52,50 per maand.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Daarnaast kan je ook kiezen voor: telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS. Indien je het stille alarm aanzet weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt inbrekers af en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. De meest betaalbare keuze is een dome/bullet camera vanaf €225,00 per stuk. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden om geen enkel detail te missen (zoals gezichten)? Probeer dan een HD IP camera, te bestellen vanaf €550,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Lathum.


Postcodegebied: 6988

Plaats een reactie