Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Genemuiden

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Genemuiden voel je je een stuk veiliger thuis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, waarschuwt bij een inbraak en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Als extra voordeel kan een huisalarm een signaal geven bij een gaslek, vuur, rook of lekkage. In onze handige keuzehulp delen wij uitgebreide details over de soorten systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Als laatste bieden we op alarmsysteemcheck.nl bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Genemuiden en kan je aan de slag met anti-inbraaktips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Het alarm jaagt inbrekers weg.
 • Vaak krijg je korting op de woonverzekering.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-genemuiden

Alarminstallatie Genemuiden installeren

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een elektrisch systeem dat een (stil) alarm afgeeft bij onraad en inbraak. Bij een foute beweging wordt het alarm getriggerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Wanneer je dat wil is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een professional kijkt direct mee en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de contactpersonen (sleutelhouders). Als er sprake is van inbraak of brand worden direct hulpdiensten ingeschakeld. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Genemuiden? In het stukje hieronder vertellen we precies wat je moet doen.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie sensoren en detectoren bepalen

  Creëer een goed overzicht van je huis en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan maak je een plan welke ramen en deuren meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, glasbreuksensoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Kies het type alarm

  De top 3 mogelijkheden zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zijn alle componenten met kabels verbonden zodat het heel storingsongevoelig is. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride installatie is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Alarmmeldingen kiezen

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Een interessante keuze is een automatische melding naar de meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan je ook kiezen voor een stil alarm.

 4. Vraag offertes aan

  Geef het installatie adres in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Genemuiden en de gemeente.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen opgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Genemuiden?

Vergelijk kosten en voorwaarden van beveiligingsbedrijven in direct regio

Advies: Kies het juiste beveiligingssysteem

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Zwartewaterland hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met enkel noodzakelijke functies. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief rookmelders, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking, buitensirene. Daarbij moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. Hieronder bespreken we de voordelen en nadelen.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen werkt op basis van radiogolven, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarnaast is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het wat meer storingen kent.

 • Eenvoudig inschakelen, updaten en uitbreiden.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Prijzen inclusief montage: €750,00 tot +/- €1400,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het is een waterdicht systeem, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij de hogere risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Geen last van lege batterijen in de sensoren/detectoren.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Investering inclusief installatie: €1125,00 tot wel €1800,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De betrouwbaarheid is hoog, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn kies je voor bekabelde componenten, en waar nog geen bedrading is kan je kiezen voor draadloze sensoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1800,00 tot wel €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Genemuiden.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: direct schep beeld van jouw woning d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Genemuiden (april 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Toch, wanneer je dit laat doen door een erkend installatiebedrijf dan heb je ook de zekerheid dat het goed geïnstalleerd wordt. In de bijgaande tabel vind je de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Genemuiden. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Notifier en Menvier. Of zoek door naar verkooppunten en leveranciers Mastenbroek, Emmeloord, Kamperveen en Grafhorst.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven populaire tips om de mogelijkheden voor inbraak in Genemuiden te limiteren. Lees ook meer info over Rookmelder.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Voorkom dat je kostbaarheden in het zicht hebt liggen.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Bij de vooringang kan jij een slimme deurbel plaatsen.
 7. Begin samen met je straat een Whatsapp buurtpreventie.
 8. Overweeg om persoonlijke gegevens van social media te verwijderen.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Beveilig je huis of pand met anti inbraak folie.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Genemuiden vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Overijssel leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die kunnen helpen bij het plaatsen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze aanbieders faciliteren een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Alarmcentrale 24/7 bereikbaar, reactie binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Met eigen gecertificeerde bemande meldkamer (Alarm Control Nederland).
 • Woonveilig: Zonder boren en volledig draadloos, gemakkelijk zelf plaatsen.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Erkend betrouwbaar en gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en TP-Link, Somfy, Bosch, EZVIZ, D-Link of Yale, Arlo, Netamo, Hombli, Eufy.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Wat kost een alarmsysteem installeren in Genemuiden?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Genemuiden voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €425,00 en €1500,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra services zoals alarmcentrale en camera’s of CO2 melder, het aantal kamers, en het onderhoud.

Waarom kiezen voor een abonnement met meldkamer?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen checkt de centralist wat er precies gebeurt en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen als er brand is uitgebroken of een inbraak aan de gang is. Met Live View kunnen de camerabeelden direct worden bekeken en doorgezet naar hulpdiensten. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €37,50 per 4 weken.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij beweging is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een notificatie op iPad of telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, e-mail, telefonische oproep, SMS. Bij een stil alarm zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €150,00 p/stuk. Voorkeur voor volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Plaats dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per unit. Je kunt dit eenvoudig laten plaatsen door de beveiligingsadviseur Genemuiden.


Postcodegebied: 8280, 8281, 8291

Plaats een reactie