Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kamperveen

Door gebruik te maken van alarmsysteem in Kamperveen voel je je een stuk veiliger thuis. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Dit alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, waarschuwt bij een inbraak en geeft je 24/7 een gerust gevoel. Daarbij geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkages. Met onze speciale keuzehulp vind je goede info over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Bovendien doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Kamperveen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-kamperveen

Alarminstallatie Kamperveen plaatsen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch waarschuwingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij een foute beweging slaat het alarm aan en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. De medewerker analyseert de situatie en belt direct de klant (de bewoner). Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kamperveen? Hieronder leggen we stap voor stap uit hoe dit werkt.

Een beveiligingssysteem in huis laten aanleggen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Maak een goede analyse van de woning en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo maak je een plan welke ingangen gedegen sensoren / detectoren zullen moeten hebben. Als het gaat om inbraakdetectie heb je diverse melders en detectors: gasdetectoren, magneetcontacten, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, rookmelders, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij bekabelde installaties worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden zodat het bijna niet te saboteren is. Het draadloze alternatief communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor telefonische oproep, E-mail, lichtalarm, SMS. Een interessante keuze is een automatische melding naar de Particuliere alarmcentrale PAC. Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Mogelijk kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen vergelijken

  Voer jouw postcode en huisnummer in en vertel precies wat je nodig hebt. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend verscheidene offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kamperveen en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gekozen beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op een dag en tijdstip dat het jou schikt. De beveiliger demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen instellen die een notificatie ontvangt zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Kamperveen?

Vraag offertes op bij bedrijven in jouw regio

Keuzehulp: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Flink wat huizen in de gemeente Kampen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn goedkope instap-systemen met enkel noodzakelijke functies. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals buitensirene, meldkamer koppeling, rookmelders, afstandsbediening, camerabewaking. Tevens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In de volgende opsomming zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Daarnaast kun je eenvoudig sensoren toevoegen en vervangen. Grote nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Storingsgevoeliger dan bekabeld systeem.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot €1250,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bedraad alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Er zijn nauwelijks storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Prijs inclusief installatie: €1100,00 oplopend tot €1900,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. Het is zeer betrouwbaar, maar je hoeft niet op elke plek bedrading nodig. Waar al kabels getrokken zijn neem je de bedrade sensoren, en op de locaties waar geen kabels aanwezig zijn neem je draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het assortiment is klein, de prijzen hoog.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1900,00 tot +/- €2850,00.

Extra opties huisbeveiliging

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor nog meer gemak. Hieronder sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Kamperveen.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luid alarm dat paniek zaait en buren informeert bij een inbraak.
 • Bewegingsmelder: signaleert bewegingen op basis van echografie of infraroodstraling.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, ID, pincode, pas.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kamperveen (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Maar, wanneer je dit laat doen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht vind je de adressen en namen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kamperveen. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Duracell en Takex. Of bekijk installatiebedrijven en leveranciers in Genemuiden, Mastenbroek, Grafhorst en Zalk.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden handig tips om de opties voor inbraak in Kamperveen te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Brandblusser.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Plaats waardevolle spullen zoveel mogelijk uit het zicht.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Wacht met posten op social media.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Kamperveen vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Overijssel zijn er een aantal grote beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het aanleggen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst welke je 24/7 via een App kunt beheren. Steeds vaker bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Live beeld van de camera’s in je woning in de App.
 • Woonveilig: Altijd direct op de hoogte dankzij de Online Alarmcentrale.
 • V&S Beveiliging: Gecertificeerd voor het leveren van kwalitatief hoogstaande beveiligingsoplossingen.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: 24/7 doormelding met virtuele of bemande meldkamer.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en D-Link, Somfy, Bosch, Foscam, EZVIZ + Hombli, Eufy, Eve, Yale, Netamo.

De meest gestelde vragen over inbraakbeveiliging (FAQ)

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Kamperveen?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Kamperveen voor thuis liggen ongeveer tussen de €600,00 en €1100,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het gekozen systeem, de eventuele uitbreidingen zoals camerabeveiliging of brandmelder, de grootte van het huis, en het jaarlijkse onderhoud.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen wordt er in de alarmcentrale gekeken of er iets aan de hand is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij overval, inbraak of brand. Met Live View hebben politie en andere hulpdiensten snel zicht op de situatie. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement zijn gemiddeld tussen de €10,00 & €45,00 per maand.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Bij een signalering krijg je direct een melding. Voorbeelden van alarmmeldingen zijn o.a. een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, telefonische oproep. Als je een stil alarm laat installeren zal de indringer niets horen, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Wat zijn de pluspunten van camerabeveiliging?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het schrikt ongewenst bezoek af en het vergroot de pakkans omdat de beelden als bewijsmateriaal dienen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever volledige beveiliging van jouw woning met HD Beeld zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €375,00 per camera. Indien gewenst geplaatst door de beveiligingsadviseur Kamperveen.


Postcodegebied: 8265, 8278

Plaats een reactie