Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Kampen

Met een alarmsysteem in Kampen heb je altijd een enorm veilig gevoel binnen en buiten huis. Ieder jaar zijn er in de gemeente tientallen woninginbraken. Een actieve alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij water (lekkage), brand en gas. Via onze adviseurs lees je populaire informatie over de soorten systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook check je op deze site een aantal beschikbare beveiligingsbedrijven in Kampen en check je praktische inbraakpreventietips.

De positieve aspecten van een alarmsysteem in huis

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Een luid alarm jaagt inbrekers sneller de deur uit.
 • Lagere verzekeringspremie.
 • Het hele jaar door een veilig gevoel binnen- en buitenhuis.
 • Je kunt het direct koppelen met de meldkamer.

alarmsysteem-kampen

Alarminstallatie Kampen laten aanleggen

Een alarmsysteem houdt in: een elektronisch systeem dat notificaties verstuurt bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij onraad gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. Tegen extra betaling wordt jouw woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De centralist volgt de situatie meteen op en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Kampen? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier kom je erachter welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen meegenomen moeten worden qua sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, magneetcontacten, waterdetectoren.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je kunt kiezen uit een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij een bedraad systeem wordt alle verbonden met draden wat zorgt voor een zeer betrouwbaar systeem. Een populair alternatief is draadloos. Dit systeem is effectief zonder bekabeling en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. Een hybride inrichting werkt met een combinatie van bekabelde en wireless aspecten.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  We differentiëren meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: denk aan een app op je telefoon maar ook geluidsalarm, lichtalarm, telefonische oproep, SMS. Je kunt ook kiezen voor een professionele integratie met een 24/7 meldkamer (PAC). Zij kijken standaard mee met meldingen. Mogelijk is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vrijblijvende offertes opvragen

  Geef het installatie adres in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Vervolgens ontvang je binnen een paar dagen verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Kampen.

 5. Installatieservice

  Het uitgekozen beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op een vooraf afgesproken moment. De medewerker demonstreert hoe je het systeem moet bedienen. Je kan eventueel ook een contactpersoon inprogrammeren die ingelicht moeten worden bij calamiteiten.

Een handig alarmsysteem kopen in Kampen?

Vraag offertes op bij specialisten in jouw buurt

Tips: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer woningen in de gemeente Kampen beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel detectoren en sirene. Je kunt ook kiezen voor uitgebreide en complexe installaties met rookmelders, camerabewaking, afstandsbediening, bewegingsmelders, meldkamer koppeling. Evenzeer moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloos alarm voor woningen zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, de sensoren werken op batterijen. Je kunt het eenvoudig installeren en het is ook perfect voor bestaande bouw. Tevens is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Grote nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Eenvoudig installatie en gemakkelijk uitbreidbaar.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Tarieven inclusief montage: €750,00 – €1400,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
Bij een bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is de meest betrouwbare keuze, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Zodra het systeem is ingericht hoef je weinig onderhoud uit te voeren, het is storingsongevoelig en het kan worden aangesloten op het reguliere stroomnet.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot wel €2050,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De betrouwbaarheid is hoog, je kunt het uitbreiden met draadloze modules. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, en waar nog geen bedrading is installeer je draadloze sensors.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1500,00 oplopend tot €2350,00.

Extra uitgebreide huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor extra comfort. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Kampen.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: uitstekend middel om een beginnende brand te beheersen of te blussen.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert glasbreuk met een elektretmicrofoon.
 • Camerabeveiliging: beveiligingscamera’s werken preventief en registreren alle activiteit in en rondom huis.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: direct een melding wanneer beweging wordt waargenomen.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, tag, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Kampen (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Alleen, op het moment je kiest voor een professioneel installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In de tabel hieronder ontdek je de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Kampen. Zij bieden uiteenlopende systemen van merken als Alphavision en Salvus. Je bekijkt hier ook leveranciers en aanbieders in Noordoostpolder, Urk, Dronten en Lelystad.Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt de kans op inbraak wel beperken. We bieden populaire tips om de kans op inbraak in Kampen te limiteren. We bieden ook aanvullende informatie over Bewegingsmelder.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg voor een speciaal slot bij de schuifpui.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Laat de tuin aanvegen als je op vakantie gaat.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Hang je sleutels binnen nooit direct bij de voor- of achterdeur.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingsbedrijf Kampen vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Overijssel zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die kunnen helpen bij het installeren van een veilig alarm met bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een slimme alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt beheren. Steeds vaker werken zij met een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Met unieke SOS-knop voor noodgevallen.
 • Feenstra.com: Oók veilig bij sabotage, internet- en elektriciteitsstoringen.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Altijd met lokale service en een persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Maatwerk mogelijk voor elke individuele situatie.
 • Smart home beveiliging: zoals de Ring, Google Nest en Foscam, EZVIZ, Somfy, Bosch, D-Link & Yale, Eve, Hombli, Eufy, Netamo.FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Kampen?

 

De kosten van een compleet alarmsysteem in Kampen voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €575,00 en €1475,00. De uiteindelijke prijs komt tot stand door het type installatie, extra services zoals meldkamer en camera’s of brandmelder, het woonoppervlak, en de installateur.

 

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

 

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties analyseert een operator of er een dreigende situatie is en of ze direct in actie moeten komen. Een professional belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) als er sprake is van inbraak of brand Door gebruik te maken van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijs van een alarm met meldkamer abonnement variëren tussen de €20,00 en +/- €42,50 per 4 weken.

 

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

 

Bij een ongewone beweging wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. Verder zijn er ook opties voor een melding via: doorschakeling naar meldkamer, e-mail, SMS, telefonische oproep. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

 

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

 

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €300,00 per camera. Zoek je optimaal gedetailleerd beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Installeer dan een HD IP camera voor €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Kampen.

 

 Postcodegebied: 8260, 8261, 8262, 8263, 8264, 8265, 8266, 8267, 8278
Bekijk plaatsen in de gemeente:


Plaats een reactie