Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Dronten

Met een alarmsysteem in Dronten schrik je inbrekers af en beveilig je jouw woning. Statistieken tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, jaagt inbrekers de deur uit en maakt dat je met een gerust hart thuis kunt blijven. Als extra voordeel zal het huisalarm afgaan bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs verstrekken we handige details over de mogelijke systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op dit platform landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Dronten en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Een maximaal gevoel van veiligheid.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-dronten

Alarminstallatie Dronten installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch apparaat dat een melding zal versturen bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit. Bij beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en volgt er meestal een push melding op je telefoon. In veel gevallen wordt het woningalarm aangesloten op de meldkamer. Een specialist onderzoekt de melding en biedt persoonlijke assistentie. Indien nodig neemt hij/zij contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Als er sprake is van inbraak of brand worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Ben je overtuigd en wil je een goedkope alarminstallatie laten installeren in Dronten? In het onderstaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Loop eens een rondje door de woning en ontdek zo waar inbrekers binnen kunnen komen. Met deze informatie kom je erachter welke risicovolle plekken minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: glasbreuksensoren, bewegingsmelders, beveiligingscamera’s, waterdetectoren, magneetcontacten, rookmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest bekende types zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bedrade systemen zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Een kabelvrij systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er bestaan allerlei alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, E-mail, lichtalarm, geluidsalarm, telefonische oproep. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van de Particuliere alarmcentrale PAC. Zij kijken standaard mee met meldingen. Afsluitend kan je i.p.v. een sirene kiezen voor een stil alarm.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Dronten en omgeving.

 5. Installatieservice

  Het beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur binnen een korte periode. De expert legt precies uit hoe het systeem werkt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen doorgeven die ingelicht moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een praktisch alarmsysteem kopen in Dronten?

Vraag offertes op bij installatiebedrijven in jouw buurt

Advies: Welk beveiligingssysteem wordt aangeraden?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Dronten laten professionele alarmbeveiliging installeren. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Er zijn goedkope standaard modellen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling. Tevens heb je de keuze uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. Hieronder lichten we dat verder toe.

Een draadloos alarmsysteem
Een draadloos alarmsysteem zendt radiogolven uit met verschillende frequenties, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. De installatie gaat eenvoudig en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Let erop dan batterijen leeg kunnen raken en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Investering inclusief montage: €700,00 – €1450,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Wanneer je kiest voor een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij panden met een hoge risicoklasse is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarieven inclusief installatie: €925,00 tot +/- €1950,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De betrouwbaarheid is hoog, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen neem je draadloze componenten.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Een relatief duur systeem.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1950,00 tot circa €2250,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt het alarm uitbreiden met aanvullende componenten en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Dronten.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand met zowel een sirene en oproep naar bewoners.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: 24/7 in de gaten houden wat er rondom je huis gebeurt d.m.v. beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: gaat af zodra 1 van de componenten alarm slaat.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, druppel, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Dronten (juni 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, ga je voor een vakkundig installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het bijgaande overzicht check je namen plus adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Dronten. Zij hebben ervaring met merken als Eurosafe en Solo. Of bekijk aanbieders en bedrijven in Kampen, Noordoostpolder, Lelystad en Heerde.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 praktische tips tegen woninginbraak

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven populaire tips om de opties voor inbraak in Dronten te beperken. Check ook extra informatie over Camerabewaking.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Zorg voor geluid of zelfs lawaai in huis.
 6. Bij de voordeur kun je een slimme deurbel laten installeren.
 7. Sluit je aan bij Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Leg al je kostbare spullen vast.
 10. Anti-inbraakfolie zorgt ervoor dat het raam niet uiteenvalt bij een breuk.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Dronten vergelijken in juni 2024

In de provincie Provincie Flevoland zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die veel expertise hebben rondom het aanleggen van een professioneel alarm met bewakingscamera’s. Deze ondernemingen faciliteren een complete alarmdienst die je vanuit een App op je telefoon kunt beheren. In potentie heb je de keuze voor een extra service met eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Inclusief ingebouwde sirene (104dB) en noodstroomvoorziening.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Koppel je SmartAlarm alarmsysteem met de meldkamer van Trigion.
 • Directveilig: Altijd geplaatst door een BORG erkende monteur.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam, EZVIZ & Hombli, Yale, Eufy, Eve, Netamo.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Dronten?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Dronten voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €450,00 en €1250,00. De uiteindelijke prijs wordt gekenmerkt door het type systeem (draadloos of bedraad), extra opties zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, de grootte van de woning en het jaarlijkse onderhoud.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen zal een beveiligingsmedewerker direct bekijken wat de actuele status is en of er hulpdiensten ingeschakeld moeten worden. Een agent zal rechtstreeks contact zoeken met de afgesproken waarschuwingsadressen als er sprake is van inbraak of brand Met Live View hebben politie en beveiligers de mogelijkheid om live mee te kijken. De onkosten van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement variëren tussen de €12,50 & €37,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Bij verdachte omstandigheden kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een niet te missen sirene (geluidsalarm) of een signaal per telefoon (App). De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, maar worden bewoners en/of meldkamer wel ingelicht.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een dome/bullet camera vanaf €150,00 per unit. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €575,00 per camera. Optioneel geplaatst door een erkend beveiligingsadviseur Dronten.


Postcodegebied: 8250, 8251, 8252, 8253, 8254

Bekijk plaatsen in de gemeente:

Plaats een reactie