Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Provincie Flevoland

Dankzij een alarmsysteem in Provincie Flevoland beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Zo’n alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, zal een signaal versturen bij inbraakdetectie en zorgt dat je met een gerust gevoel kunt slapen. Eveneens waarschuwt een huisalarm ook bij brand, gas of lekkage. In de praktische keuzehulp bieden we uitgebreide info over de meest populaire systemen en de kosten van inbraakbeveiliging. Daarnaast verstrekken we op dit portaal toonaangevende beveiligingsbedrijven in Provincie Flevoland en vind je hier handige anti-inbraaktips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Het heeft een aantoonbare afschrikkende werking.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Aantrekkelijke verzekeringspremie.
 • Hoger gevoel van veiligheid.
 • Je kunt kiezen voor een extra koppeling met de alarmcentrale.

Alarminstallatie Provincie Flevoland aanleggen

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat dankzij detectoren een alarm genereert bij gevaarlijke gebeurtenissen. Bij ongewone situaties gaat het alarm af en krijg je een melding op je smartphone. Steeds vaker wordt het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De operator analyseert de melding en belt direct de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een noodsituatie worden opvolgdiensten zoals brandweer of politie ingeschakeld. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Provincie Flevoland? In ons speciale stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Je woning uitrusten met een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Aan de hand hiervan weet je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Wat betreft inbraakdetectie heb je allerlei soorten sensors: waterdetectoren, beveiligingscamera’s, bewegingsmelders, glasbreuksensoren, gasdetectoren, rookmelders.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je kunt kiezen uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bekabeld woningalarm zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een draadloos systeem kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Welke alarmmeldingen wil je krijgen?

  Er kan worden gekozen voor verschillende alarmmeldingen: denk aan een app op je telefoon maar ook E-mail, SMS, geluidsalarm, lichtalarm. Steeds meer mensen vullen dit aan met een accurate melding voor de meldkamer (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Om inbrekers op heterdaad te betrappen heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Prijzen vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend tot 3 gratis offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Provincie Flevoland.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt jouw alarm installeren op een vooraf afgesproken moment. De beveiligingsspecialist hoe je het systeem in werking stelt. De eigenaar kan tevens 1 of meerdere contactpersonen inprogrammeren die op de hoogte gesteld moeten worden wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Provincie Flevoland?

Vergelijk tarieven van installatiebedrijven uit de regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Steeds meer woningen in deze regio houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Er zijn veel verschillende type systemen voor woningbeveiliging. Er zijn betaalbare budget producten met eenvoudige functionaliteiten. Maar je kunt ook kiezen voor extra functies zoals rookmelders, buitensirene, bewegingsmelders, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of gecombineerd hybride installatie. In het onderstaande blok zetten we het e.e.a. verder uiteen.

100% draadloos alarm
Een draadloze alarminstallatie is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de sensoren werken op batterijen. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Daarnaast is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat er soms nieuwe batterijen in moeten en dat het storingsgevoeliger is dan bekabeld systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 tot +/- €1850,00.

Een bedraad alarmsysteem
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. De werking is erg nauwkeurig, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt uitsluitend met deze producten gewerkt. Het is gemakkelijker in onderhoud, minder storingsgevoelig en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Zeer betrouwbaar, weinig storingen.
 • DIrect meenemen bij de bouw van je nieuwbouwwoning.
 • Tarief inclusief installatie: €1025,00 tot wel €1750,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mogelijkheid om wireless en kabelsystemen te combineren. De basis is een bekabelde alarminstallatie, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt neem je de bedrade componenten, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen kies je voor draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Tarief inclusief aanleggen: €1350,00 oplopend tot €2250,00.

Aanvullende opties huisbeveiliging

Je kunt het alarm uitbreiden met diverse extra mogelijkheden en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Provincie Flevoland.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent onder andere aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detector dat een signaal afgeeft richting zodra een beveiligde ruit breekt.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: detecteert bewegingen van ongenode gasten.
 • Meldkamer abonnement: 24/7 verbinding tussen je woning en de beveiligingscentrale.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een pas, ID, tag, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: slaat alarm wanneer er zich te veel koolstofmonoxide in de lucht bevindt.

Tips om woninginbraak te verkleinen

Iedere woning is inbraakgevoelig. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden praktische tips om de mogelijkheden voor inbraak in Provincie Flevoland te limiteren. Bekijk ook meer informatie over Draadloos alarmsysteem.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Sluit ramen en deuren goed af.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat je huis ook buiten goed verlicht is.
 5. Geef je huis een bewoonde indruk.
 6. Plaats camera’s die je op afstand kunt bekijken.
 7. Meld je aan bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Denk goed na wat je deelt op social media.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Bedek ramen die inbraakgevoelig zijn met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem voor thuis

Bekijk de mogelijkheden van huisbeveiliging met meldkamer voor een gerust gevoel

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Provincie Flevoland?

De kosten van een compleet alarmsysteem in Provincie Flevoland voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €550,00 en €800,00. De normale prijs hangt af van welk alarm je kiest, het aantal extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of rookmelder, het woonoppervlak, en het onderhoudscontract.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Bij beweging, glasbreuk of rook bekijkt de medewerker wat de actuele status is en welke hulpdiensten eventueel ingeschakeld moeten worden. De centralist neemt contact op met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding Door middel van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met camerabeelden. De prijzen van een woningalarm inclusief meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 & €35,00 per maand.

Krijg ik een melding als er wordt ingebroken?

Bij een ongewone beweging ontvang je op diverse manieren een signaal. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een app melding op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: e-mail, doorschakeling naar meldkamer, SMS, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom kiezen voor camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €150,00 per stuk. Liever een compleet beveiligd huis met HD beeld zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera voor €600,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Provincie Flevoland.


Bekijk installateurs in Almere, Zeewolde, Lelystad, Dronten, Noordoostpolder en Urk.