Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Urk

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Urk is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie heeft een preventieve werking, waarschuwt bij onraad en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Evenzeer waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Via onze adviseurs bieden we uitgebreide details over de meest populaire systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. In aanvulling hierop bieden we hier bekende (lokale en regionale) beveiligingsbedrijven in Urk en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Het schrikt inbrekers af (preventieve werking).
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Een enorm veilig gevoel in huis.
 • Koppel je systeem aan een meldkamer.

alarmsysteem-urk

Alarminstallatie Urk laten plaatsen

Met een alarmsysteem bedoelen we een elektronisch systeem dat een alarm geeft bij onraad en inbraak. Bij detectie zal het systeem het alarm inschakelen en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De beveiliger volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de betrokken klant. Bij een noodgeval kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Urk? In het bijgaande stappenplan geven we tips en leggen we alles uit.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en ontdek zo waar inbrekers de woning kunnen binnendringen. Aan de hand hiervan kom je erachter welke toegangsplekken sensoren / detectoren moeten krijgen. Met het oog op inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: bewegingsmelders, glasbreuksensoren, rookmelders, waterdetectoren, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Selectie van soorten alarmen

  De top 3 mogelijkheden zijn een bekabeld, draadloos of hybride alarm. Bij een bekabeld systeem worden alarm en detectoren onderling met kabels verbonden waardoor je altijd zeker bent van goede verbinding. Een kabelvrij systeem (draadloos) heeft geen kabels nodig en kan overal worden geïnstalleerd. Een hybride product kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit diverse alarmmeldingen: populair is de melding op je telefoon, maar ook SMS, geluidsalarm, lichtalarm, E-mail. Je kunt ook kiezen voor extra service van de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Om inbrekers te verrassen is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Vraag gratis offertes op

  Vul jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan kosteloos diverse offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Urk.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf zal je woning voorzien van de apparatuur op de gekozen dag. De medewerker hoe je het systeem in werking stelt. Eventueel kan je sleutelhouders/contactpersonen opgeven die gealarmeerd worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Urk?

Vergelijk tarieven van vakmannen uit de regio

Advies: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Heel veel mensen in de gemeente Urk beveiligen hun huis met alarmbeveiliging. Elk huis moet qua woningbeveiliging op een andere manier worden ingericht. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Er bestaan ook complete pakketten met buitensirene, rookmelders, afstandsbediening, meldkamer koppeling, camerabewaking. Verder start je zoektocht bij het bepalen van een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk lees je er alles over.

Een compleet draadloos alarm voor in huis
Een draadloos alarmsysteem sluit je doorgaans aan op de WIFI, de detectoren hebben een batterij. De installateur is slechts weinig tijd kwijt aan de installatie en het is zeer interessant voor bestaande huizen. Tevens ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Let erop dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Investering inclusief montage: €800,00 – €2000,00.

Een bekabeld alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Het is een waterdicht systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Je hebt weinig onderhoud nodig, kent weinig storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplicht voor hoge beveiligingsklasse.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Prijzen inclusief installatie: €1225,00 tot €1650,00.

Een schaalbaar hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn kies je voor bedrade sensors, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensoren.

 • Een stabiel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Er is minder keuze en de prijzen liggen hoger.
 • Prijs inclusief aanleggen: €1700,00 tot +/- €2750,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met verschillende extra opties en slimme beveiliging voor extra dekking en beveiliging. In het stukje hieronder lees je meer over veilig wonen in Urk.

 • Rookmelders: waarschuwt bij rookontwikkeling en brand.
 • Sprinklerinstallatie: volledig automatische bewatering bij vuur.
 • Gasmelder: neemt razendsnel gasconcentraties in de lucht waar.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: maakt gebruik van een infrarood signaal om beweging in huis te detecteren.
 • Meldkamer abonnement: particuliere meldkamers met een directe hoge prio lijn met de Politie.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door gebruik te maken van een tag, ID, pas, druppel.
 • Koolmonoxidemelder: een co-melder kan helpen om co-vergiftiging te voorkomen.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Urk (april 2024)

Eventueel kun je ervoor kiezen zelf alles aan te leggen. Alleen, als je het laat plaatsen door een professioneel installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In dit overzicht vind je de bedrijfsnamen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Urk. Je kunt hier terecht voor allerlei installaties van merken als Neovo en Xmarker. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Steenwijkerland, Ooststellingwerf, Noordoostpolder en Kampen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tips om de kans op woninginbraak te verkleinen

Je kunt een inbraak nooit helemaal voorkomen. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de opties voor inbraak in Urk te verminderen. Of klik door voor meer informatie over Stil alarm.

 1. Zorg dat je ramen en deuren zijn afgesloten met goed hang- en sluitwerk.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Laat nooit waardevolle spullen in het zicht liggen.
 4. Denk aan de ingang via de achtertuin.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Berg je sleutels goed op, zowel binnen als buitenhuis.
 10. Maak ruiten minder kwetsbaar met anti-inbraakfolie.

Beveiligingssysteem laten installeren?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in en om het huis.

Beveiligingsbedrijf Urk vergelijken in april 2024

In de provincie Provincie Flevoland onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die gespecialiseerd zijn in het installeren van een alarm en bewakingscamera’s. Deze firma’s bieden een compleet en professionele alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Dikwijls bieden zij de optie tot een bemande meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Via een beveiligde VPN-verbinding aangesloten op eigen meldkamer.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Overal ter wereld toegang tot uw alarmsysteem met de Gratis App.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Volledig geïnstalleerd door een vakkundig vakman.
 • Smart home beveiliging: zoals de Google Nest, Ring en TP-Link, Foscam, EZVIZ, D-Link, Bosch of Yale, Eufy, Netamo, Hombli, Eve.

FAQ: vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Urk?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Urk voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €550,00 en €950,00. De offerteprijs is afhakelijk van het type alarm, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het soort woning, en de jaarlijkse inspectie.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij onraad en inbraak analyseert een operator wat de situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De medewerker van de meldkamer belt direct de bewoners of andere contactpersonen bij een overval, inbraak of brand Middels Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De investering in een alarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €12,50 & €40,00 per 4 weken.

Hoe krijg ik een melding bij inbraak of calamiteiten?

Wanneer het alarmsysteem afgaat ontvang je op diverse manieren een signaal. De alarmmeldingen die we vaak tegenkomen zijn een hard geluidsalarm (sirene) of een pushmelding op je smartphone. Je kunt eventueel ook kiezen voor SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren zal een indringer niet weten dat hij gesnapt is maar worden bewoners (en eventueel de meldkamer) wel op de hoogte gesteld.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

De effectiviteit van een beveiligingscamera is heel divers. Camera’s die in het zicht hangen voorkomen insluipers en de kans dat de daders gepakt worden neemt toe omdat je heel gedetailleerd de inbraak kunt terugkijken. De meest betaalbare keuze is een systeem met digitale camera’s, vanaf €250,00 per unit. Voorkeur voor een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €375,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Urk.


Postcodegebied: 8320, 8321, 8322

Plaats een reactie