Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Moorveld

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Moorveld beveilig je jouw woning tegen inbrekers. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Je alarminstallatie maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers, jaagt inbrekers de deur uit en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Evenzeer geeft het huisalarm ook een signaal af bij brand, gas of lekkage. Met onze speciale keuzehulp doorzoek je populaire details over de systemen waar je uit kunt kiezen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Afsluitend bekijk je hier mogelijk relevante beveiligingsbedrijven in Moorveld en delen wij de beste inbraakpreventietips.

Wat levert een eigen alarmsysteem in huis mij op?

 • Er gaat een preventieve werking vanuit (inbraakwerend).
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Voordelige verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-moorveld

Alarminstallatie Moorveld installeren

Wat houdt een alarmsysteem in? Een elektronisch mechanisme dat via sensoren een alarm geeft bij een gevaarlijke of ongewone situatie. Bij onraad zal het alarm worden geactiveerd en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Indien gewenst wordt het woningalarm ook gekoppeld aan een meldkamer. Een expert kijkt de melding na en neemt direct contact op met het adres waar het alarmsysteem is gemonteerd. Bij een noodsituatie kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Meteen een goedkope alarminstallatie laten installeren in Moorveld? In het bijgaande stappenplan lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Het laten plaatsen van een beveiligingssysteem

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en check op welke plekken inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Daardoor kom je erachter welke ramen en deuren sensoren / detectoren moeten krijgen. Betreffende inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s, gasdetectoren, waterdetectoren, bewegingsmelders, rookmelders.

 2. Soort alarm kiezen

  De meest gekozen soorten zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie moeten er overal draden worden getrokken wat in de basis zorgt voor een stabiel en betrouwbaar geheel. Een wireless (draadloos) systeem communiceert vaak via een draadloze Wifi verbinding en is ook heel gemakkelijk uit te breiden. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  We onderscheiden verschillende alarmmeldingen: de basis is vaak een melding op de App op je telefoon. Maar je ziet ook nog vaak: SMS, lichtalarm, telefonische oproep, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Prijzen opvragen

  Geef het installatie adres in en kies wat je wilt laten installeren. Je ontvangt zo snel mogelijk meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Moorveld en de directe omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De installateur demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gealarmeerd worden zodra het alarm afgaat.

Een voordelig alarmsysteem kopen in Moorveld?

Vergelijk tarieven van vakmannen in direct regio

Keuzehulp: Soorten beveiligingssystemen

Steeds meer mensen in de gemeente Meerssen hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Er zijn betaalbare budget producten met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Voor meer veiligheid kan je ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief rookmelders, afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Eveneens moet je in de basis kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk zetten we het e.e.a. verder uiteen.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie wordt gekoppeld aan je bestaande (draadloze) netwerk, dat werkt op batterijen. Het plaatsen van deze alarmen is erg simpel en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Als laatste kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Let erop dat er soms nieuwe batterijen in moeten en je op sommige plekken in huis beperkte verbinding hebt.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Ze zijn wat meer sabotage- en storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €675,00 tot +/- €1850,00.

Een bekabeld beveiligingssysteem
In het geval van een bekabeld alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. De kans op een storing is minimaal, waar wat minder eenvoudig aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Het is gemakkelijker in onderhoud, het is storingsongevoelig en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Verplichting bij bedrijven en panden in hogere risicoklasse.
 • Minder geschikt voor de bestaande bouw.
 • Onkosten inclusief installatie: €1175,00 tot €2300,00.

Een flexibel en hybride alarmsysteem
Een hybride alarm biedt het beste van 2 werelden. De basis is een bekabelde alarminstallatie, en je kunt het naar wens uitbreiden met draadloze onderdelen. Waar al kabels aangesloten zijn gebruik je bedrade onderdelen, en waar nog geen bedrading is neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Investering inclusief aanleggen: €1850,00 tot €2100,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Indien gewenst kan je het basisalarm aanvullen met extra sensoren en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. In het volgende schema sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Moorveld.

 • Rookmelders: waarschuwt jou en je gezin op tijd bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: detecteert het breken van glas tot op 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: effectief hulpmiddel om een inbreker te verjagen.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een tag, ID, druppel, pincode.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Moorveld (februari 2024)

Wie handig is kan zelf zijn alarmsysteem installeren. Toch, op het moment je kiest voor een ervaren installatiebedrijf dan weet je zeker dat je huis goed beveiligd wordt. In dit overzicht ontdek je de gegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Moorveld. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Siegen en Convex. Je bekijkt hier ook aanbieders en bedrijven in Bunde, Geulle, Ulestraten en Maastricht Airport.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 anti woninginbraak tips

De kans op een inbraak blijft altijd aanwezig. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden goed werkende tips om de mogelijkheden voor inbraak in Moorveld te verminderen. Check ook extra informatie over Stil alarm.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Laat geen sleutels aan de binnenzijde van sloten zitten.
 3. Leg niks in het zicht, maar verberg alles in kasten.
 4. Zet trap en container goed vast.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Koop een slimme deurbel met camerafunctie.
 7. Kijk of je kunt deelnemen aan de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Bedenk goed dat sociale media profielen deels openbaar zijn.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

Kies voor professionele huisbeveiliging met meldkamer voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Moorveld vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg onderscheiden we enkele beveiligingsbedrijven die jou ondersteunen bij het plaatsen van een alarm en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners helpen jou met een slimme alarmdienst met eenvoudige bediening via de App. Mogelijk kan jij hier ook terecht voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Altijd binnen een halve minuut reactie van de meldkamer.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Draadloos en zonder te boren zelf te installeren.
 • V&S Beveiliging: Gebruiksvriendelijk, betrouwbaar en volledig draadloos.
 • SmartAlarm: Geen vast contract, 24/7 professionele monitoring vanuit Trigion.
 • Directveilig: Gemakkelijk zelf te bedienen, uitgerust met VRKI klasse 2-certificering.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Google Nest, Ring en D-Link, Foscam, Somfy, TP-Link, Bosch + Arlo, Yale, Eufy, Netamo, Hombli.

Inbraakbeveiliging FAQ: alle vragen en antwoorden

Wat betaal ik voor een alarmsysteem installeren in Moorveld?

De kosten van een slim alarmsysteem in Moorveld voor thuis liggen gemiddeld gezien tussen de €500,00 en €1500,00. De uiteindelijke prijs wordt gecalculeerd door de soms van het type installatie, extra opties zoals meldkamer koppeling en camera’s of brandmelder, de grootte van de woning en de installateur.

Hoe wordt een melding bij de meldkamer verwerkt?

Zodra het alarm beweging detecteert controleert een centralist wat de situatie is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een agent zoekt meteen contact met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €15,00 en €35,00 per 4 weken.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een bericht op smartphone en tablet. Daarbij bieden sommige aanbieders ook SMS, doorschakeling naar meldkamer, e-mail, lichtalarm. Als je kiest voor een stil alarm is er geen sirene hoorbaar of zichtbaar, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Hoe werkt camerabeveiliging?

Je kunt jouw woning nog veiliger maken met een beveiligingscamera. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat je beelden terug kunt kijken. Bij een beperkt budget kun je denken aan een aantal slimme camera’s, vanaf €250,00 p/stuk. Vind je dit niet voldoende en zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om zelfs de meest kleine details te kunnen opmerken? Zoek dan naar een HD IP camera voor €625,00 p/stuk. Snel en voordelig laten aanleggen door de beveiligingsadviseur Moorveld.


Postcodegebied: 6235, 6237, 6243

Plaats een reactie