Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Thorn

Dankzij een alarmsysteem in Thorn is je huis altijd beveiligd, ook als je niet thuis bent. Ieder jaar zijn er in deze gemeente flink wat woninginbraken. Een eigen alarminstallatie heeft een preventieve werking, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je een gerust en veilig gevoel. Ook kun je erop rekenen dat het huisalarm je informeert bij rook, brand, een gaslek of lekkage. In onze handige keuzehulp check je praktische details over de meest bekende type systemen en de onkosten waarop je moeten rekenen bij inbraakbeveiliging. Afsluitend vergelijk je op dit portaal landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Thorn en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Een zichtbaar alarm heeft een duidelijke preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • In sommige gevallen bespaar je op de verzekering.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Diverse systemen kunnen worden aangesloten op een meldkamer.

alarmsysteem-thorn

Alarminstallatie Thorn plaatsen

Een alarmsysteem is een beveiligingssysteem dat een signaal geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een ongewone beweging wordt het alarm getriggerd en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is jouw woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De operator controleert het signaal en neemt direct contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Zodra het alarm geverifieerd kan worden kunnen hulpdiensten met Prioriteit 1 ingeschakeld worden. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Thorn? In dit handige stappenplan nemen we alle stappen met je door.

Beveiligingssysteem voor thuis laten plaatsen

 1. Locatie van detectoren en sensoren

  Loop eens een rondje door de woning en kijk waar de risico’s het grootst zijn. Zo weet je welke deuren en ramen minimaal speciale sensoren / detectoren ontvangen. Met betrekking tot inbraakdetectie heb je diverse sensors, detectoren en melders: rookmelders, magneetcontacten, gasdetectoren, beveiligingscamera’s, glasbreuksensoren, bewegingsmelders.

 2. Welke type alarm past bij mij?

  De meest gekozen soorten zijn een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wireless (draadloos) systeem heeft deze kabels niet nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. De hybride mogelijkheid is een combinatie van beide.

 3. Kies alarmmeldingen

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: een melding via een smartphone App, telefonische oproep, E-mail, SMS, geluidsalarm. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van een accurate melding voor een speciale meldkamer (PAC). Bij een geverifieerd alarm kunnen zij de politie inschakelen. Om de pakkans te vergroten heeft een stil alarm ook zeker toegevoegde waarde.

 4. Vergelijk bedrijven & offertes

  Vul jouw postcode in en geef jouw wensen zo specifiek mogelijk door. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Thorn en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gekozen beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op de gekozen dag. De specialist legt precies uit hoe je het moet bedienen. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen die gebeld moeten worden bij onraad.

Een handig alarmsysteem kopen in Thorn?

Bekijk actuele prijzen bij installateurs in jouw buurt

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een groeiend aantal woningbezitters in de gemeente Maasgouw houden inbrekers buiten de deur dankzij alarmbeveiliging. Woningbeveiliging is een belangrijk thema en de opties zijn groot. Men kan gaan voor een aantrekkelijk instapmodel met enkel noodzakelijke functies. Er bestaan ook complete pakketten met afstandsbediening, buitensirene, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders. Daarbij moet je een keuze maken uit een draadloos, bekabeld of hybride tussenoplossing. In het volgende stuk lees je er alles over.

100% draadloos alarm
Een draadloos alarm voor woningen is draadloos verbonden met een internetverbinding, en sensoren die uitgerust zijn met batterijen. Er is geen bedrading nodig, je kunt het snel installeren en het kan goed toegepast worden op bestaande woningen. Ook is het systeem zeer flexibel en voordelig. Negatieve aspecten zijn dat batterijen leeg kunnen raken en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Een grotere kans op storingen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 tot €1450,00.

Een alarmsysteem met kabels
Wanneer je gaat voor een bekabeld alarm gaat de communicatie tussen sensoren en alarmcentrale via vaste kabels. Er zijn nauwelijks storingen, het is zeer geschikt voor nieuwbouw en bedrijfspanden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is het zelfs verplicht. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Vrijwel helemaal geen last van storingen.
 • Minder flexibel ivm vaste kabels en router/modem.
 • Onkosten inclusief installatie: €900,00 tot ongeveer €2250,00.

Een gecombineerd hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een combinatie van een draadloos en bekabeld alarm. De basis is volledig bekabeld en dus zeer betrouwbaar, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Waar al bedrading ligt gebruik je bekabelde detectoren, waar nog geen kabels getrokken zijn maak je gebruik van draadloze sensors.

 • Betrouwbaar storingsongevoelig, gemakkelijk uit te breiden.
 • Het is relatief duur en de keuze is klein.
 • Investering inclusief aanleggen: €1750,00 tot circa €2100,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt jouw alarm modulair uitbreiden met meer camera’s, detectors en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je meer informatie over veilig wonen in Thorn.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: automatisch brandblussysteem dat een brand blust.
 • Gasmelder: herkent specifieke gassen zoals aardgas, butaan, propaan of LPG.
 • Glasbreukmelder: herkent brekend glas tot 9 meter afstand.
 • Camerabeveiliging: een geschakeld systeem met diverse beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: produceert een geluid dat op grote afstand te horen is.
 • Bewegingsmelder: krijg direct een notificatie wanneer er beweging gemeld wordt.
 • Meldkamer abonnement: bij een alarmmelding wordt direct een protocol in werking gesteld.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: geeft alarm wanneer er te veel koolstofmonoxide in de lucht hangt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Thorn (maart 2024)

Het behoort tot de opties om zelf een systeem aan te leggen. Maar, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je ook zeker dat het allemaal op de juiste manier geplaatst wordt. In de bijgaande tabel delen wij de adresgegevens van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Thorn. Zij werken met gangbare merken als Theben en Ajax. Op onze site bekijk je ook installateurs en bedrijven in Wessem, Budel, Neeritter en Ittervoort.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Verklein de kans op woninginbraak met deze tips

In ieder huis kan in theorie worden ingebroken. Maar je kunt wel zorgen dat de kans minimaal is. We geven handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Thorn te verkleinen. Bekijk ook meer informatie over Inbraakbeveiliging.

 1. Investeer in goede sloten en goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe altijd de ramen en deuren op slot.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Neem een schakelklok en stel in dat lampen aan- en uitgaan.
 6. Vraag de buren om een oogje in het zeil te houden.
 7. Word lid van de plaatselijke WhatsApp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Verstop sleutels niet onder de deurmat of in de pot van een plant.
 10. Breng anti-inbraakfolie aan op plekken die goed toegankelijk zijn.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale en ga weer met een veilig gevoel op pad

Beveiligingsbedrijf Thorn vergelijken in maart 2024

In de provincie Provincie Limburg zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het installeren van draadloze of bedrade alarmen inclusief bewakingscamera’s. Zij bieden een innovatieve alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. Optioneel heb je de keuze voor een koppeling met hun eigen particuliere meldkamer.

 • Verisure: Unieke en versnelde melding aan politie.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig uit te breiden met extra bewegingsmelders, deur-/raamcontacten.
 • V&S Beveiliging: Persoonlijk en altijd advies op maat.
 • SmartAlarm: Geen telefoonlijn nodig, integratie met Trigion mogelijk.
 • Directveilig: Jaarlijks onderhoud en doorlopende garantie.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en D-Link, TP-Link, Bosch, Somfy, Foscam + Arlo, Hombli, Eufy, Netamo, Eve.

Alles wat je moet weten over inbraakbeveiliging

Welke prijzen hanteren ze voor een alarmsysteem installeren in Thorn?

De kosten van een volledig alarmsysteem in Thorn voor thuis liggen tussen de €500,00 en €1275,00. De exacte prijs wordt beïnvloed door het soort systeem, de aanvullende diensten zoals alarmcentrale en camera’s of brandmelder, het aantal ruimtes, en het bedrijf dat de installatie verricht.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen bekijkt de centralist direct wat er rondom het huis gebeurt en of ze de hulpdiensten moeten oproepen. Een agent stelt woningeigenaren op de hoogte bij een overval, inbraak of brand D.m.v. Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De tarieven van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €10,00 & €42,50 per 4 weken.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij ongewone situaties wil je natuurlijk zo snel mogelijk een melding ontvangen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een sirene (een luid geluidsalarm) of een bericht op smartphone en tablet. De volgende opties behoren ook tot de mogelijkheden: e-mail, telefonische oproep, SMS, lichtalarm. Bij een stil alarm weet de indringer niet dat het systeem hem heeft opgemerkt, waardoor de pakkans een stuk groter is.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een systeem met digitale camera’s, vanaf €225,00 per camera. Vind je dit niet voldoende en zoek je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? In dat geval adviseren we een HD IP camera vanaf €550,00 per aansluiting. Gemakkelijk te plaatsen door de beveiligingsadviseur Thorn.


Postcodegebied: 6017

Plaats een reactie