Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Reitsum

Door het plaatsen van een alarmsysteem in Reitsum is jouw woning dag en nacht beveiligd. Recente gegevens tonen in deze gemeente jaarlijks tientallen huisinbraken. Een eigen alarminstallatie zal inbrekers direct afschrikken, kan je laten koppelen aan de meldkamer en geeft je soms zelfs een lagere verzekeringspremie. Eveneens heeft het huisalarm ook een melding bij brand, gas of lekkages. Via onze adviseurs delen wij uitgebreide informatie over de diverse systemen en de tarieven voor deskundige inbraakbeveiliging. Verder bieden we op alarmsysteemcheck.nl landelijke en lokale beveiligingsbedrijven in Reitsum en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

De pluspunten van een eigen alarmsysteem in huis

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • De pakkans wordt sterk vergroot.
 • Korting op de verzekeringspremie.
 • Met een gerust gevoel in slaap vallen.
 • Rechtstreekse verbinding met de meldkamer is mogelijk.

alarmsysteem-reitsum

Alarminstallatie Reitsum plaatsen

Een alarmsysteem kan je het beste omschrijven als een beveiligingssysteem dat via sensoren een alarm geeft bij gevaarlijk en ongewone gebeurtenissen. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en krijg je meteen melding op je smartphone. In veel gevallen is het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). De medewerker van de meldkamer bekijkt de melding en neemt direct contact op met de afgesproken waarschuwingsadressen. Bij een geverifieerd alarm kunnen zij hulpdiensten supersnel inschakelen. Een professionele en goedkope alarminstallatie laten installeren in Reitsum? In het gedeelte hieronder vertellen we je precies wat je moet doen.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Detectoren en sensoren bepalen

  Inventariseer jouw woning en kijk waar inbrekers jouw huis kunnen binnenkomen. Zo bepaal je welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Wat betreft inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: beveiligingscamera’s, magneetcontacten, waterdetectoren, gasdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren.

 2. Kies het type alarm

  Je hebt de keuze uit een bedraad, draadloos of hybride alarmsysteem. Bij een bedraad systeem zal er gebruik worden gemaakt van kabels wat zorgt voor een hoge betrouwbaarheid. Het draadloze alternatief heeft geen kabels nodig en kan je heel eenvoudig aansluiten. Een hybride product is in de basis bekabeld, en kan je uitbreiden met draadloze onderdelen.

 3. Type alarmering

  Er zijn verschillende alarmmeldingen: de nieuwste systemen geven een melding op je telefoon. Andere opties zijn: E-mail, SMS, lichtalarm, geluidsalarm. Vaak kan je optioneel kiezen voor een standaard melding richting een speciale meldkamer (PAC). Bij onraad nemen ze meteen contact op met jou. Als laatste is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Vraag offertes aan

  Vul jouw adres in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt zo snel mogelijk allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Reitsum en de directe omgeving.

 5. Installatie van het alarm

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een geschikt moment op korte termijn. De specialist demonstreert hoe je het aan- en uitschakelt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij onraad.

Een betrouwbaar alarmsysteem kopen in Reitsum?

Vergelijk tarieven van installateurs uit de regio

Tips: Wat is het beste beveiligingssysteem voor mij?

Steeds meer mensen in de gemeente Noardeast-Fryslân hebben inmiddels al een alarmbeveiliging laten installeren. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Er zijn betaalbare budget producten met alleen basisfuncties. Er zijn ook luxe beveiligingssystemen die beschikken over camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, afstandsbediening, rookmelders. Eveneens moet je een keuze maken uit een bekabeld, draadloos of hybride installatie. In het onderstaande blok lichten we dat verder toe.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloze alarminstallatie is draadloos verbonden met een internetverbinding, dat werkt op batterijen. De installatie gaat eenvoudig en ook heel geschikt voor reeds bestaande bouw. Bovendien kunnen onderdelen voordelig worden vervangen en is uitbreiding mogelijk. Nadelen zijn dat batterijen op kunnen raken en dat het wat minder betrouwbaar is dan een bedraad systeem.

 • Binnen korte tijd te installeren.
 • Doorgaans meer storingen per jaar.
 • Tarieven inclusief montage: €725,00 tot +/- €1300,00.

Een bedraad alarmsysteem
In het geval van een bekabeld alarm wordt een systeem opgezet waarbij alles met kabels wordt verbonden. Het is een betrouwbaar systeem, maar is niet zo flexibel en makkelijk aanpasbaar. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse is dit type zelfs een verplichting. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, je hebt feitelijk nooit last van storingen en je hoeft geen batterijen te vervangen.

 • Een professioneel systeem van hoge kwaliteit.
 • Minder gemakkelijk uit te breiden of aan te passen.
 • Onkosten inclusief installatie: €1200,00 oplopend tot €2050,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Een hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, en je kunt het gemakkelijk uitbreiden. Op plekken waar al bedrading ligt maak je gebruik van de bedrade onderdelen, op plekken waar geen bedrading ligt neem je draadloze componenten.

 • De voordelen van een draadloos en bekabeld systeem.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot +/- €2650,00.

Huisbeveiliging: extra mogelijkheden

Sommige mensen kiezen voor een meer uitgebreid systeem met allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. Onderstaand sommen we enkele componenten op voor veilig wonen in Reitsum.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: vast aangebrachte brandblusinstallatie om een beginnende brand onder controle te brengen.
 • Gasmelder: speciaal apparaat om bepaalde soorten gassen te herkennen.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: helpt preventief en zorgt dat je zelf alles op beveiligingscamera beeld hebt staan.
 • Buitensirene: informeert buren bij een inbraak en jaagt inbrekers weg.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging door middel van een pas, pincode, druppel, tag.
 • Koolmonoxidemelder: koolstofmonoxide belemmert dat zuurstof vervoerd wordt in het lichaam.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Reitsum (december 2023)

Je kunt het alarm zelf installeren. Maar, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan weet je zeker dat het systeem naar wens werkt. In het overzicht hieronder check je de namen en adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Reitsum. Vaak bieden zij eigen systemen van merken als Axis en Copper Safety. Je kunt ook doorklikken naar bedrijven en installateurs in Lichtaard, Jislum, Ginnum en Hegebeintum.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

10 tips om woninginbraak te voorkomen

Er blijft altijd een kleine kans op een inbraak. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We delen 10 handige tips om de opties voor inbraak in Reitsum te beperken. Of klik door voor meer informatie over Brandblusser.

 1. Zorg dat alle ramen en deuren voorzien zijn van goed hang- en sluitwerk.
 2. Zorg dat je sloten echt op slot draait.
 3. Leg geen kostbare dingen in het zicht.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat lampen aan en uit gaan op vaste tijden.
 6. Maak afspraken met je buren: de ideale beveiliging van je huis.
 7. Registreer je bij de lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Vermeld niet op social media dat je op vakantie bent.
 9. Verberg je sleutels niet onder de mat.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Beveiligingssysteem in huis laten plaatsen

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een veilig gevoel in huis

Beveiligingsbedrijf Reitsum vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Friesland kan je kiezen uit diverse beveiligingsbedrijven die kunnen helpen bij het installeren van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een vernuftige alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Doorgaans heb je de keuze voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Extra snelle melding richting politie en hulpdiensten.
 • Feenstra.com: Systeem blijft werken als de verbinding verbreekt.
 • Woonveilig: Eenvoudig zelf monteren, inclusief noodstroomvoorziening voor circa 8 uur.
 • V&S Beveiliging: Ervaren adviseurs en vakmannen met persoonlijke aanpak.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Justitie erkend en BORG gecertificeerd beveiligingsbedrijf.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Ring, Google Nest en Somfy, Bosch, TP-Link, D-Link, Foscam + Hombli, Netamo, Eufy, Yale, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Wat is de prijs voor een alarmsysteem installeren in Reitsum?

De kosten van een veilig alarmsysteem in Reitsum voor thuis liggen ongeveer tussen de €325,00 en €1025,00. De precieze prijs hangt af van welk alarm je kiest, de eventuele uitbreidingen zoals alarmcentrale en camera’s of rookmelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Wat zijn de pluspunten van een eigen alarmcentrale?

Bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties bekijkt de centralist direct wat er gaande is en welke vervolgstappen noodzakelijk zijn. Een specialist zoekt meteen contact met de bewoners Bij een geverifieerde alarmmelding D.m.v. Live View kan de meldkamer van de politie zelfs meekijken met de camerabeelden. De tarieven van een huisalarm met meldkamer abonnement bedragen tussen de €17,50 en +/- €32,50 per maand.

Welke melding krijg ik bij een inbraak?

Wanneer het alarmsysteem afgaat kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest voorkomende alarmmeldingen zijn een luide sirene (geluidsalarm) of een melding op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: lichtalarm, SMS, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Als je een stil alarm laat installeren hoort de indringer niets, dit vergroot de kans om de inbreker in te rekenen.

Waarom het systeem uitbreiden met camerabeveiliging?

Een beveiligingscamera is een heel doeltreffend middel. Het ontmoedigt inbrekers en je hebt meer kans om inbrekers te pakken omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Een voordelige mogelijkheid is een dome/bullet camera vanaf €175,00 per unit. Zoek je een compleet beveiligd huis met HD beeld om ook gezichten en kentekens te herkennen? Probeer dan een HD IP camera. Daarvoor betaal je +/- €625,00 per stuk. Professioneel geïnstalleerd door de beveiligingsadviseur Reitsum.


Postcodegebied: 9175

Plaats een reactie