Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Wijlre

Dankzij een alarmsysteem in Wijlre beveilig je jouw woning, bezittingen en je gezin. In deze gemeente zijn er jaarlijks behoorlijk wat woninginbraken. Dit alarminstallatie biedt een hoge preventieve werking tegen inbraak, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft een hoger gevoel van veiligheid. Eveneens geeft het huisalarm ook een signaal af bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. Via onze adviseurs doorzoek je betrouwbare details over de meest bekende type systemen en de gemiddelde kosten van inbraakbeveiliging. Bovendien verstrekken we op deze site verschillende beveiligingsbedrijven in Wijlre en delen wij tips om inbraak te voorkomen.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Schrikt veel potentiële inbrekers al bij voorbaat af.
 • Het luide alarm brengt bewoners en buren op de hoogte van onraad.
 • Je betaalt een lagere verzekeringspremie.
 • Het geeft een fijn en vertrouwd gevoel.
 • Eventueel kan het alarm gekoppeld worden aan de meldkamer.

alarmsysteem-wijlre

Alarminstallatie Wijlre aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingsinstallatie dat notificaties verstuurt bij beweging, glasbreuk of rook. Bij een foute beweging gaat er een luid (of stil) alarm af en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een bemande meldkamer (PAC). Een expert ziet direct wat de situatie is en belt direct de bewoners of andere contactpersonen. Bij een noodgeval kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Wijlre? In het volgende stukje lees je stap-voor-stap hoe je dit doet.

Een beveiligingssysteem thuis laten aanleggen

 1. Detectoren en sensoren kiezen

  Zorg voor een goed beeld van het huis en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op deze manier markeer je welke deuren, ramen, hoeken en kozijnen verzegeld moeten worden met een sensor. Betreffende inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, bewegingsmelders, waterdetectoren, gasdetectoren, glasbreuksensoren, beveiligingscamera’s.

 2. Soort alarm kiezen

  Populaire keuze zijn een draadloos, bedraad of hybride oplossing. Bij de bekabelde optie zal er gebruik worden gemaakt van kabels zodat het heel storingsongevoelig is. Een draadloos systeem heeft geen kabels nodig en sluit je heel gemakkelijk aan. Een hybride systeem een combinatie van draadloos en bekabeld.

 3. Type alarmering

  Je hebt de keuze uit meerder mogelijkheden om meldingen te ontvangen: de moderne systemen sturen een pushmelding naar je telefoon, maar je kunt ook kiezen voor geluidsalarm, lichtalarm, SMS, E-mail. Met een aanvullend abonnement profiteer je ook van doorschakeling van een 24/7 meldkamer (PAC). 7 dagen per week, de hele dag door controle. Om de pakkans te vergroten is ook een stil alarm nog een goede toevoeging.

 4. Offertes vergelijken

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Binnen enkele dagen ontvang je 1 tot 4 offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Wijlre en omgeving.

 5. Installatie en uitleg

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf komt langs om het systeem aan te leggen op de gekozen dag. De installateur geeft een uitleg over de werking van het systeem. Je kunt nu ook de contactpersonen instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd bij abnormale gebeurtenissen.

Een professioneel alarmsysteem kopen in Wijlre?

Ontvang gratis offertes van specialisten uit de regio

Tips: Voor welk beveiligingssysteem moet ik gaan?

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Gulpen-Wittem kiezen voor alarmbeveiliging. Er zijn allerlei soorten woningbeveiliging systemen om uit te kiezen. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met enkel de noodzakelijke onderdelen. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, afstandsbediening, rookmelders, meldkamer koppeling, bewegingsmelders. Daarnaast moet je in de basis kiezen voor een bedraad, draadloos of hybride installatie. In het volgende stuk delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarm voor woningen is vaak verbonden met het WiFi netwerk, de detectoren hebben een batterij. Het is makkelijk aan te leggen en het is erg eenvoudig te realiseren in bestaande woningen. Daarbij is het systeem zeer flexibel en voordelig. Nadelen zijn dat batterijen niet eeuwig meegaan en dat het meer sabotage- en storingsgevoelig is.

 • Achteraf eenvoudig extra componenten toevoegen.
 • Je moet soms de batterijen vervangen.
 • Prijs inclusief montage: €675,00 – €2200,00.

Een bedraad alarmsysteem
Bij een volledig bedraad alarm worden alle onderdelen middels kabels met elkaar gekoppeld. Het is een waterdicht systeem, maar niet zo handig als het later wilt uitbreiden. Bij bedrijven en panden vanaf risicoklasse 2 is dit vaak een randvoorwaarde. Het systeem is eenvoudig te onderhouden, kent weinig storingen en je bent niet afhankelijk van batterijen (i.v.m. stroomnet).

 • Minder gevoelig voor storingen.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Prijs inclusief installatie: €1275,00 tot ongeveer €2400,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Zo’n hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het is zeer betrouwbaar, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar de kabels al voorhanden zijn neem je de bekabelde componenten, op de plekken waar nog geen kabels liggen installeer je draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Er zijn minder verschillende modellen verkrijgbaar.
 • Kosten inclusief aanleggen: €1300,00 tot €2850,00.

Alternatieve opties huisbeveiliging

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief verschillende extra opties en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het stukje hieronder vind je de belangrijkste mogelijkheden voor veilig wonen in Wijlre.

 • Rookmelders: vroegtijdige detectie van rook in huis.
 • Sprinklerinstallatie: afgesteld op de ruimtes in het pand.
 • Gasmelder: detecteert gaslekken en gaskranen die niet dichtgedraaid zijn.
 • Glasbreukmelder: ideaal wanneer je huisdieren hebt die vrij rondlopen door de woning.
 • Camerabeveiliging: houd in de gaten wat er in en rondom de woning gebeurt met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: luide sirene die omgeving informeert bij een inbraak en paniek zaait.
 • Bewegingsmelder: detecteert en meldt bewegingen rondom jouw woning.
 • Meldkamer abonnement: verifieert meldingen en schakelt indien nodig de politie in.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een ID, druppel, pincode, tag.
 • Koolmonoxidemelder: ook wel co-melder genoemd, detecteert giftig, geur-, smaak- en kleurloos koolmonoxide.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Wijlre (februari 2024)

Met name de draadloze alarmsystemen kan je zelf installeren. Toch, als je het laat plaatsen door een erkend installatiebedrijf dan mag je er op vertrouwen dat alles op de juiste manier werkt. In het bijgaande overzicht delen wij de adressen van mogelijke installatiebedrijven voor alarmsystemen in Wijlre. Zij kunnen je helpen met merken zoals Escalight en Trias. Op onze site bekijk je ook verkooppunten en leveranciers Berg en Terblijt, Schimmert, Ransdaal en Scheulder.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

In elke woning kan een inbraak plaatsvinden. Je kunt wel de nodige voorzorgsmaatregelen treffen. We bieden relevante tips de mogelijkheden voor inbraak in Wijlre te beperken. We bieden ook aanvullende informatie over Informatie over alarmsystemen.

 1. Voorzie ramen van goed hang- en sluitwerk.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Gebruik een kluis voor dure spullen.
 4. Monteer anti-inbraakstrips en dievenklauwen.
 5. Laat muziek aanstaan als je weggaat.
 6. Laat een slimme deurbel installeren.
 7. Informeer naar de mogelijkheden voor Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorg voor afgeschermde social-media profielen.
 9. Beperkt de hoeveel cash geld in huis.
 10. Laat anti-inbraakfolie plaatsen op de ramen.

Kies voor een erkend beveiligingssysteem

Laat je huisbeveiliging aansluiten op een meldkamer voor maximale veiligheid

Beveiligingsbedrijf Wijlre vergelijken in februari 2024

In de provincie Provincie Limburg leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarmen en bewakingscamera’s. Deze firma’s staan bekend om een compleet en professionele alarmdienst met een eenvoudig bedieningspaneel. In potentie heb je de keuze voor een eigen meldkamer.

 • Verisure: Eigen meldkamer reageert binnen 29 seconden.
 • Feenstra.com: Flexibel systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Zeer gemakkelijk in gebruik en ontzettend betrouwbaar.
 • SmartAlarm: Uit te breiden met de alarmcentrale van Trigion.
 • Directveilig: Beveiligingsadviseur op locatie met advies op maat.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en EZVIZ, Bosch, D-Link, Foscam, Somfy + Yale, Netamo, Eufy, Arlo, Hombli.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke kosten komen kijken bij een alarmsysteem installeren in Wijlre?

De kosten van een goed alarmsysteem in Wijlre voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €400,00 en €1075,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het type installatie, de additionele services zoals camera’s of gasdetector, het soort woning, en het onderhoud.

Wat is het voordeel van een meldkamer contract?

Bij een bepaalde gebeurtenis bekijkt de medewerker of er een noodzaak is en wie er ingeschakeld moet worden. Een expert neemt meteen contact op met de bewoners bij een geverifieerd alarm. Door het inschakelen van Live View kan de meldkamer van de politie rechtstreeks meekijken met de camerabeelden. De extra kosten van een inbraaksysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €22,50 en +/- €35,00 per maand.

Hoe ontvang ik een signaal bij inbraak-detectie?

Bij een signalering kan je op diverse manieren een melding krijgen. De meest populaire alarmmeldingen zijn een geluidsalarm (sirene) en een pushbericht op je telefoon. Daarnaast kan je ook kiezen voor: lichtalarm, telefonische oproep, e-mail, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet is er geen hoorbaar alarm voor de indringer, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Draagt camerabeveiliging bij aan het systeem?

Een huis veiliger maken met een beveiligingscamera is ideaal. Het maakt jouw woning minder aantrekkelijk voor inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je beelden terug kunt kijken. De meest betaalbare keuze is een set met analoge camera’s, vanaf €300,00 per aansluiting. Wil je de meest scherpe en heldere HD-beelden zodat ook menselijke gezichten en kentekens herkend kunnen worden? Installeer dan een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €575,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Wijlre.


Postcodegebied: 6320, 6321

Plaats een reactie