Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Marwijksoord

Dankzij een alarmsysteem in Marwijksoord beveilig je jouw huis, kantoor, garage of schuur tegen inbraak. In deze gemeente zijn er per jaar tientallen (pogingen tot) inbraken. Zo’n alarminstallatie heeft een afschrikkende werking, geeft een melding bij een inbraakpoging en geeft je meer gemoedsrust. Als extra voordeel waarschuwt een huisalarm ook bij rook, brand, een gaslek of lekkage. Met onze speciale keuzehulp tonen wij goede details over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Ook doorzoek je op alarmsysteemcheck.nl verschillende beveiligingsbedrijven in Marwijksoord en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Is een alarmsysteem in huis voor mij interessant?

 • Inbrekers breken minder snel in bij woningen met een alarm.
 • Als het alarm gaat zal de inbreker weggaan.
 • Gunstigere verzekeringspremie.
 • Het geeft je een groter veiligheidsgevoel.
 • Directe opvolging van een meldkamer.

alarmsysteem-marwijksoord

Alarminstallatie Marwijksoord installeren

Omschrijving van een alarmsysteem: een beveiligingssysteem dat een (stil) alarm afgeeft bij beweging, glasbreuk of rook. Bij verdachte omstandigheden gaat het alarm af en wordt je meteen op de hoogte gesteld op je telefoon. Steeds vaker wordt het woningalarm verbonden met een particuliere meldkamer. De medewerker van de meldkamer analyseert de melding en probeert contact te leggen met de bewoners. Bij een geverifieerde alarmmelding kunnen hulpdiensten meteen ingeschakeld worden. Wil jij een goedkope alarminstallatie laten installeren in Marwijksoord? In het bijgaande stappenplan leggen we precies uit hoe dit werkt.

Het installeren van een beveiligingssysteem in huis

 1. Plek van sensoren en detectoren kiezen

  Bekijk kritisch het huis en de tuin en achterhaal waar de inbraakkansen aannemelijk zijn. Op die manier bepaal je welke toegangsplekken uitgerust moeten worden met sensoren / detectoren. Als we het hebben over inbraakdetectie zijn er diverse sensors beschikbaar: waterdetectoren, rookmelders, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, gasdetectoren.

 2. Selectie van soorten alarmen

  Je hebt de keuze uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. Bij de bedrade systemen wordt alle verbonden met draden zodat het heel storingsongevoelig is. Een wireless (draadloos) systeem heeft geen bedrading nodig en is een stuk flexibeler. De hybride mogelijkheid kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Alarmmeldingen

  We onderscheiden allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, geluidsalarm, SMS, lichtalarm. Je kunt ook kiezen voor extra service van een 24/7 meldkamer (PAC). Er wordt op elk moment van de dag meegekeken. Afsluitend is er ook de optie voor een stil alarm.

 4. Prijzen opvragen

  Voer jouw postcode en huisnummer in en omschrijf jouw situatie zo duidelijk mogelijk. Je ontvangt dan gratis en vrijblijvend allerlei offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Marwijksoord en de directe omgeving.

 5. Installatie en in werking stelling

  Het gecontracteerde beveiligingsbedrijf plaatst het alarm op de gekozen dag. De installateur laat goed zien hoe het allemaal werkt. Ook kan je gegevens (van jezelf en bijv. familie) instellen waarnaar een signaal wordt gestuurd wanneer het alarm gaat.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Marwijksoord?

Vergelijk kosten en voorwaarden van specialisten in jouw buurt

Tips: Welk beveiligingssysteem moet ik kiezen?

Steeds meer woningen in de gemeente Aa en Hunze kiezen voor alarmbeveiliging. Qua woningbeveiliging zijn er heel veel verschillende opties. Je kunt kiezen voor een standaard systeem met alleen basisfuncties. Aan de andere kant heb je de meest uitgebreide oplossingen inclusief afstandsbediening, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, buitensirene, rookmelders. Daarnaast zul je moeten kiezen voor een bekabeld, draadloos of hybride installatie. Hierna delen we daar meer info over.

Draadloze alarminstallatie
Een draadloos alarmsysteem is draadloos verbonden met een internetverbinding, met units die werken met batterijen. Het is makkelijk aan te leggen en het is met name geschikt voor oudere woningen. Als laatste is het flexibel en kan je het eenvoudig verplaatsen of uitbreiden. Houd in acht dat je regelmatig batterijen moet vervangen en dat het wat meer storingen kent.

 • Gemakkelijk aanleggen, uitbreiden en verplaatsen.
 • Soms instabiel bij grotere afstanden.
 • Onkosten inclusief montage: €800,00 – €2250,00.

Een alarmsysteem met kabels
Bij een volledig bedraad alarm verloopt alle communicatie via vaste kabels. Het is de meest betrouwbare keuze, en het wordt met name geïntegreerd bij nieuwbouw en bedrijven. Bij gebouwen met een hogere beveiligingsklasse wordt dit zelfs verplicht gesteld. Het onderhoud is minder complex, je hebt weinig last van storingen en het werkt op 220 volt in plaats van batterijen.

 • Geen last van storingen buitenaf.
 • Ideaal voor nieuwbouwhuizen en bij renovatie.
 • Tarief inclusief installatie: €1200,00 tot wel €2000,00.

Een digitaal hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mix tussen beide bovengenoemde mogelijkheden. Is de ultieme combinatie van de voorgaande twee, maar heeft niet op iedere plek bedrading nodig. Waar al bedrading ligt kies je voor bedrade sensoren, en op plekken waar je geen kabels hebt liggen neem je draadloze detectoren.

 • Stabiel systeem dat je naar wens kunt uitbreiden.
 • Het aanbod is een stuk kleiner.
 • Prijzen inclusief aanleggen: €2000,00 tot ongeveer €2750,00.

Huisbeveiliging: aanvullende opties

Je kunt ook kiezen voor een uitgebreid alarm inclusief allerlei andere producten en slimme beveiliging voor een hoger beveiligingsniveau. In het blok hierna sommen we de belangrijkste opties op voor weilig wonen in Marwijksoord.

 • Rookmelders: waarschuwt bij brand de mensen ter plaatse.
 • Sprinklerinstallatie: compleet autonoom blussysteem bij vuurdetectie.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slimme detector die reageert op het geluid van brekend glas.
 • Camerabeveiliging: richt de beveiligingscamera’s op ingangen en toegangswegen.
 • Buitensirene: enorm lawaai zorgt voor paniek bij de inbreker.
 • Bewegingsmelder: signaleert beweging in kozijnen en/of in grote ruimtes.
 • Meldkamer abonnement: met een alarmcentrale is je woning in goede handen.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging d.m.v. een druppel, pas, tag, ID.
 • Koolmonoxidemelder: een toestel dat alarm slaat wanneer de koolmonoxide concentratie in een ruimte te hoog wordt.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Marwijksoord (juli 2024)

Sommige mensen willen graag zelf hun alarmsysteem aanleggen. Echter, als je het uitbesteed aan een ervaren installatiebedrijf dan kan je erop vertrouwen dat alles op de juiste manier gedaan wordt. In de tabel hieronder bekijk je de namen en adressen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Marwijksoord. Zij kunnen je helpen met merken zoals Eyseo en Economy. Of bekijk installateurs en bedrijven in Nooitgedacht, Rolde, Papenvoort en Amen.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Maar je kunt de kans wel verkleinen. We geven 10 handige tips om de mogelijkheden voor inbraak in Marwijksoord te verminderen. Lees ook meer info over Sirenes.

 1. Breng goed hang- en sluitwerk op deuren en ramen aan.
 2. Let goed op de sloten van ramen en deuren.
 3. Verstop de dure bezittingen op veilige plekken.
 4. Zorg dat er geen beklimbare spullen bij de woning staan.
 5. Zorg voor verlichting in en rondom je huis.
 6. Vraag buren of ze wat extra willen opletten wanneer jij weg bent.
 7. Laat jouw nummer opnemen in de Whatsapp buurtpreventie.
 8. Plaats vakantiefoto’s pas na terugkomst van vakantie op social media.
 9. Houd sleutels buiten bereik.
 10. Plaats anti-inbraakfolie op ramen waar inbrekers kunnen binnenkomen.

Beveiligingssysteem laten plaatsen?

De beste huisbeveiliging met alarmcentrale voor een fijn en vertrouwd gevoel

Beveiligingsbedrijf Marwijksoord vergelijken in juli 2024

In de provincie Provincie Drenthe zijn verschillende beveiligingsbedrijven actief die volledig gespecialiseerd zijn in het plaatsen van alarminstallaties en bewakingscamera’s. Deze dienstverleners bieden een effectieve alarmdienst inclusief eenvoudig bediening met App. Steeds vaker kan je kiezen voor een abonnement inclusief meldkamer.

 • Verisure: Altijd controle vanaf jouw mobiele telefoon.
 • Feenstra.com: Een eigen bemande meldkamer die 24/7 beschikbaar is.
 • Woonveilig: Modulair systeem dat je gemakkelijk kunt uitbreiden.
 • V&S Beveiliging: Jouw lokale partner voor slimme beveiliging in huis.
 • SmartAlarm: Eenvoudig en betaalbaar systeem, te koppelen aan Trigion meldkamer.
 • Directveilig: Revolutionaire systeem met BORG certificaat t/m klasse 4.
 • Smart home beveiliging: onder andere de Google Nest, Ring en Somfy, Foscam, D-Link, TP-Link, EZVIZ of Hombli, Yale, Eve, Netamo, Arlo.

Vragen en antwoorden aangaande inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Marwijksoord?

De kosten van een professioneel alarmsysteem in Marwijksoord voor thuis liggen tussen de €375,00 en €1000,00. De normale prijs komt tot stand door het gekozen systeem, extra opties zoals een beveiligingscamera of koolmonoxidemelder, het aantal ramen en deuren, en de installateur.

Kan ik kiezen voor een abonnement met alarmcentrale?

Bij gevaarlijke gebeurtenissen bekijkt de medewerker wat de situatie is en of hulpdiensten moeten worden benaderd. De operator neemt meteen contact op met de bewoners Bij brand, inbraak of een overval Door middel van Live View kunnen hulpdiensten live de camerabeelden bekijken. De extra kosten van een beveiligingssysteem met meldkamer abonnement liggen tussen de €12,50 & €52,50 per maand.

Hoe word ik op de hoogte gesteld bij inbraak?

Zodra het alarm wordt getriggerd is het natuurlijk handig dat je direct op de hoogte bent. Zo kun je kiezen voor alarmmeldingen als een hard geluidsalarm (sirene) of een notificatie op je telefoon. Verder zijn er ook opties voor een melding via: SMS, e-mail, telefonische oproep, doorschakeling naar meldkamer. Indien je het stille alarm aanzet zal de indringer niets horen, waardoor de inbreker op heterdaad betrapt kan worden.

Wat is het voordeel van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het ontmoedigt inbrekers en stimuleren vervolging bij de rechter omdat je gezichten en kentekens kunt herkennen. Indien je weinig wilt investering kan jij kiezen voor een analoge camera aangesloten via COAX vanaf €200,00 p/stuk. Heb je liever maximale veiligheid met HD camera’s zodat je ook de meest kleine details kunt terugzien? Maak dan de keuze voor een HD IP camera, verkrijgbaar v.a. €425,00 per aansluiting. Laat dit bij voorkeur aanleggen door de beveiligingsadviseur Marwijksoord.


Postcodegebied: 9448

Plaats een reactie