Alarmsysteem kopen
• Veilig en onbezorgd wonen
• Verschillende soorten alarminstallaties
• Nederlandse specialisten vergelijken


VERGELIJKEN & OFFERTE AANVRAGEN

Alarmsysteem Papenvoort

Dankzij de installatie van een alarmsysteem in Papenvoort is jouw woning dag en nacht beveiligd. Jaarlijks zijn er in deze gemeente tientallen inbraken. Je alarminstallatie geef je woning een veilige uitstraling, werkt preventief, kan je laten koppelen aan de meldkamer en realiseert een veilig gevoel wanneer je in de huis verblijft. Ook stelt het huisalarm je ook op de hoogte bij lekkage, brand, rookontwikkeling en lekkage. In onze handige keuzehulp check je handige info over de mogelijke systemen en de eenmalige en maandelijkse tarieven van inbraakbeveiliging. Tevens bieden we op dit platform bekende installatiebedrijven en beveiligingsbedrijven in Papenvoort en vind je hier praktische inbraakpreventietips.

Waarom kiezen voor een alarmsysteem in huis?

 • Het systeem heeft een preventieve werking.
 • Bij een inbraakmelding neemt de kans op aanhouding toe.
 • Goedkopere verzekeringspremie.
 • Een positieve uitwerking op het veiligheidsgevoel.
 • Optioneel kan de meldkamer live meekijken.

alarmsysteem-papenvoort

Alarminstallatie Papenvoort aanleggen

Met een alarmsysteem bedoelen we een beveiligingssysteem dat een alarm geeft bij gevaarlijke en/of onwenselijke situaties. Bij een signalering zal het alarm worden geactiveerd en ontvang je optioneel per sms/app een notificatie. Steeds vaker is het woningalarm rechtstreeks verbonden met de meldkamer. De medewerker volgt de situatie meteen op en neemt indien nodig direct telefonisch contact op met de bewoner en eventueel andere contactpersonen. Bij een geverifieerd alarm schakelen zij direct politie en/of brandweer in. Zo snel mogelijk een goedkope alarminstallatie laten installeren in Papenvoort? In het volgende stukje vertellen we precies wat je moet doen.

Beveiligingssysteem voor thuis laten installeren

 1. Keuze maken voor detectoren en sensoren

  Creëer een goed overzicht van je huis en ontdek zo waar de risico’s het grootst zijn. Zo kom je erachter welke toegangsplekken beveiligd moeten worden met een detector / sensor. Met het oog op inbraakdetectie zijn er verschillende soorten sensors: rookmelders, gasdetectoren, glasbreuksensoren, bewegingsmelders, magneetcontacten, beveiligingscamera’s.

 2. Welke soort alarm is geschikt?

  Je hebt de keuze uit een bekabeld, draadloos of gecombineerde hybride systemen. Bij een bekabeld huisalarm is de installatie grotendeels verbonden met kabels zodat het bijna niet te saboteren is. Een wifi-systeem (draadloos) kan werken zonder kabels en kan snel worden aangesloten. Een hybride inrichting kent een bedrade basis, en kan je uitbreiden met draadloze componenten.

 3. Type alarmering

  Er kan worden gekozen voor allerlei alarmmeldingen: er zijn inmiddels speciale smartphone applicaties, maar tevens ook telefonische oproep, lichtalarm, geluidsalarm, SMS. Je kunt ook kiezen voor een accurate melding voor de Particuliere Alarm Centrale (PAC). Er kijkt dan 24/7 iemand mee. Indien gewenst kan een stil alarm ook handig zijn.

 4. Vraag offertes aan

  Vul eerst jouw postcode in en vertel precies wat je nodig hebt. Je krijgt dan gratis en vrijblijvend verschillende offertes van leveranciers van beveiligingssystemen in Papenvoort en de directe omgeving.

 5. Installatieservice

  Het selecteerde beveiligingsbedrijf legt alles netjes aan op een vooraf afgesproken moment. De woningbeveiliger laat goed zien hoe het allemaal werkt. Je kan eventueel ook een contactpersoon opgeven die gealarmeerd worden bij calamiteiten.

Een goedkoop alarmsysteem kopen in Papenvoort?

Vraag offertes op bij experts uit de buurt

Keuzehulp: Type beveiligingssystemen

Een deel van de huizenbezitters in de gemeente Aa en Hunze gaan voor zekerheid met alarmbeveiliging. Wat betreft woningbeveiliging kan je veel kanten uit. Er zijn goedkope instap-systemen met alleen een centraal bedieningspaneel, sensors en een sirene. Je kunt ook kiezen voor dure en luxe producten inclusief camerabewaking, meldkamer koppeling, bewegingsmelders, rookmelders, afstandsbediening. Ook dien je een keuze te maken uit een bedraad, compleet draadloos of juist hybride installatie. In de volgende opsomming bespreken we de voordelen en nadelen.

Een draadloos systeem voor thuis
Een draadloze alarminstallatie is doorgaans verbonden met een internetverbinding, en sensors die werken op batterij-power. Het is eenvoudig aan te leggen en het is ook perfect voor bestaande bouw. Daarnaast ben je hiermee zeer flexibel en kan je het systeem later makkelijk uitbreiden. Nadelen zijn dat batterijen leeg kunnen raken en je af en toe een storing kunt krijgen in het systeem.

 • Geen bedrading nodig en dus geschikt voor bestaande bouw.
 • Meer storingsgevoelig.
 • Tarief inclusief montage: €725,00 tot +/- €2000,00.

Een bedraad beveiligingssysteem
Bij een volledig bedraad alarm zijn alle onderdelen verbonden via kabels. Het geeft nauwelijks tot geen storingen, en vooral handig bij nieuwbouw. Bij bedrijven in een hoge risicoklasse kan men dit verplicht stellen. Na installatie heb je er zelf geen werk mee, het is storingsongevoelig en je hebt minder te maken met softwareproblemen.

 • Betrouwbaar systeem dat weinig onderhoud vergt.
 • Voor de bestaande bouw niet zo geschikt.
 • Tarief inclusief installatie: €1300,00 tot €2100,00.

Een professioneel hybride alarmsysteem
Het hybride alarm is een mengeling van de eerder genoemde opties. Het heeft de kwaliteit van een bekabeld systeem, maar het is tegelijkertijd eenvoudig uitbreidbaar met draadloze componenten. Op plekken waar al bedrading ligt neem je de bekabelde componenten, op plekken waar geen bedrading ligt doe je het met de draadloze detectoren.

 • Een ideale combinatie van draadloos en bekabeld.
 • Minder aanbod en duurder.
 • Onkosten inclusief aanleggen: €1900,00 oplopend tot €2400,00.

Extra opties huisbeveiliging

Optioneel kan je kiezen voor verschillende extra opties en slimme beveiliging voor additionele dekking en gemak. Onderstaand lees je meer over veilig wonen in Papenvoort.

 • Rookmelders: waarschuwt bewoners en eventueel contactpersonen elders bij brand.
 • Sprinklerinstallatie: brandblusinstallatie om beginnende brand te detecteren en beheersen.
 • Gasmelder: gaat af bij detectie van aardgas, butaan, propaan en LPG.
 • Glasbreukmelder: slim apparaat dat glasbreuk tot op 9 meter hoogte herkent.
 • Camerabeveiliging: altijd zicht op je persoonlijke spullen met beveiligingscamera’s.
 • Buitensirene: zorgt voor paniek bij de inbreker en grote kans dat hij zonder buit vertrekt.
 • Bewegingsmelder: laat het alarm afgaan wanneer deze beweging en warmte detecteert.
 • Meldkamer abonnement: altijd professionele begeleiding en ondersteuning.
 • Toegangscontrole: toegangsbeveiliging aan de hand van een ID, pincode, druppel, pas.
 • Koolmonoxidemelder: bevat een sensor die bestaat uit een gel met onder andere zwavelzuur.

Installatiebedrijf voor alarmsysteem in Papenvoort (december 2023)

Het plaatsen van een alarmsysteem kan je zelfstandig doen. Echter, wanneer je dit laat doen door een lokaal installatiebedrijf dan weet je zeker dat het alles juist wordt aangesloten. In de onderstaande tabel tonen wij de adressen en namen van potentiële installatiebedrijven voor alarmsystemen in Papenvoort. Zij hebben ervaring met merken als Fixapart en Effeff. Of zoek door naar installatiebedrijven en leveranciers in Marwijksoord, Nooitgedacht, Amen en Vredenheim.

ℹ️ Nog geen bedrijven gevonden!
Als eerste jouw bedrijf hier? Klik hier om jouw bedrijf aan te melden

Tien praktische tips tegen woninginbraak

Een inbraak is nooit helemaal te ondervangen. Alleen, je kunt wel preventieve maatregelen treffen. We bieden handig tips om de mogelijkheden voor inbraak in Papenvoort te beperken. Bekijk ook meer informatie over Bewegingsmelder.

 1. Schaf hang- en sluitwerk met keurmerk aan.
 2. Doe voordat je weggaat de ramen en deuren dicht.
 3. Leg waardevolle voorwerpen uit het zicht.
 4. Verstop je huissleutels niet buiten je huis.
 5. Maak gebruik van tijdschakelaars.
 6. Zorg dat je goede contacten hebt met je vriend.
 7. Bekijk de mogelijkheden van lokale Whatsapp buurtpreventie.
 8. Zorgt dat je niet te veel persoonlijke details op social media zet.
 9. Leg je sleutels niet onder een deurmat of bloempot.
 10. Zorg voor anti-inbraakfolie en anti-inbraakstrips.

Beveiligingssysteem laten installeren?

Kies ook voor betrouwbare huisbeveiliging voor een hoger gevoel van veiligheid

Beveiligingsbedrijf Papenvoort vergelijken in december 2023

In de provincie Provincie Drenthe leveren meet beveiligingsbedrijven service en diensten die volledig gespecialiseerd zijn in het aanleggen van een compleet alarm inclusief bewakingscamera’s. Deze ondernemingen staan garant voor een compleet en professionele alarmdienst die je gemakkelijk met een App kunt in- en uitschakelen. Vaak bieden zij de optie tot een extra stukje toezicht dankzij hun meldkamer.

 • Verisure: Snelle meldkamer, gemakkelijk bedienen met App.
 • Feenstra.com: Gemakkelijk te bedienen met de meegeleverde App.
 • Woonveilig: Eenvoudig te bedienen (met sleutelhanger, bedieningspaneel, app).
 • V&S Beveiliging: Professionele installatie en onderhoud.
 • SmartAlarm: Altijd op de hoogte d.m.v. de speciale App (met Trigion meldkamer).
 • Directveilig: Vrijblijvend advies op locatie mogelijk.
 • Smart home beveiliging: o.a. de Ring, Google Nest en EZVIZ, TP-Link, Bosch, D-Link, Somfy + Netamo, Eufy, Eve, Hombli, Arlo.

FAQ met vragen en antwoorden over inbraakbeveiliging

Welke tarieven gelden voor een alarmsysteem installeren in Papenvoort?

De kosten van een goed alarmsysteem in Papenvoort voor thuis liggen gemiddeld genomen tussen de €350,00 en €1025,00. De echte prijs wordt gekenmerkt door het soort alarm, de extra opties zoals camerabeveiliging of brandmelder, het aantal kamers, en garantietermijn.

Hoe werkt een alarm met meldkamer?

Bij een abnormale gebeurtenis of calamiteit bekijkt de medewerker of er een dreigende situatie is en wie er ingeschakeld moet worden. De centralist belt meteen de contactpersonen (sleutelhouders) bij overval, inbraak of brand. Met Live View kunnen beelden meteen worden doorgeschakeld naar de politie. De onkosten van een huisalarm met meldkamer abonnement komen uit tussen de €17,50 & €52,50 per 4 weken.

Hoe waarschuwt het alarm mij bij een inbraak?

Bij beweging wordt er een melding afgegeven. De meest populaire alarmmeldingen zijn een luid geluidsalarm (sirene) of een signaal per telefoon (App). Je kunt eventueel ook kiezen voor telefonische oproep, SMS, e-mail, lichtalarm. Bij een stil alarm is de indringer zich niet bewust van zijn acties, op die manier is de kans groter dat de inbreker gepakt wordt.

Wat is de toegevoegde waarde van camerabeveiliging?

Een alarm kan je uitbreiden met beveiligingscamera. Het schrikt inbrekers af en je verhoogt de kans dat inbrekers veroordeeld worden omdat videobeelden rechtsgeldig bewijs zijn. De meest betaalbare keuze is een bedrade camera vanaf €200,00 p/stuk. Liever een oplossing met HD-beelden zodat ook gezichten en kentekens je niet ontgaan? Maak dan de keuze voor een HD IP camera voor €400,00 per unit. Je laat dit gemakkelijk aanleggen door de beveiligingsadviseur Papenvoort.


Postcodegebied: 9447

Plaats een reactie